Αυτά είναι τα πιο παχυντικά γλυκά. Δείτε όσες θερμίδες έχουν

23-07-14 | Υγεία

Γνωρίστε τα 10 επιδόρπια που προάγουν το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία λόγω της υψηλής θερμικής τους αξίας και του αυξημένου λίπους που βρίσκετε σε αυτά.

Cheesecake: Σύμφωνα με τα συστατικά και τους συνδυασμούς του, μια φέτα μπορεί να φτάσει μέχρι και 1000 θερμίδες.

Προφιτερολ : Ο συνδυασμός της σοκολάτας, ζάχαρης, των ξηρών καρπών, κρέμας γάλακτος και όλων των άλλων υλικών, μπορεί να φτάσει μέχρι και 1000 θερμίδες.

Ντόνατς: Σημειώστε και να θυμάστε , περιέχουν πάρα πολλή ζάχαρη, κρέμα, σοκολάτα και καραμέλα, ένα ντόνατ φτάνει περίπου έως 900 θερμίδες.

Φλογερές ή τρίγωνα Πανοράματος ή πίτες με κρέμα: Λόγω του παραγεμίσματος με κρέμα ζαχαροπλαστικής και της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, έχουμε ένα αποτέλεσμα περίπου 700 θερμίδες.

Τιραμισού. Η συγκέντρωση της ζάχαρης στο γλυκό είναι μεγάλη, περιέχει αρκετό βούτυρο και συν την κρέμα γάλακτος, φτάνει έως 650 θερμίδες.

Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού : Αυτή η κρέμα φουντουκιού και κακάου από μόνη της έχει αρκετές θερμίδες, αλλά μια μερίδα δεν φτάνει σε κανέναν ! Αν καταναλωθούν περισσότερες από 2 μερίδες, τότε έχουμε έως αποτέλεσμα 500 θερμίδες περίπου.

Μια φέτα τσουρέκι : Το θερμιδικό περιεχόμενο εξαρτάται από τη συνταγή, αλλά και από την επικάλυψη αλλά και από τη γέμιση του. Συνήθως μία φέτα 100 γρ. κυμαίνετε μεταξύ από 300 έως 600 θερμίδες.

Κέικ: Το θερμιδικό περιεχόμενο εξαρτάται από τα συστατικά και συνδυασμούς αυτών, αλλά συνήθως μία φέτα μεταξύ 300 έως 500 θερμίδες.

Παγωτό σοκολάτα : Περιέχει περίπου 300 θερμίδες, αλλά να είστε προσεκτικοί με τις επικαλύψεις γιατί αυτές αυξάνουν κι άλλο τις θερμίδες.

Γλυκά ζελεδάκια ή καραμελάκια: Το πιο γλυκό από αυτά τα γλυκά δίνει στα 100 γραμμάρια, περίπου 250 θερμίδες, ανάλογα με τα συστατικά τους. Άσε που είναι φουλ στις χρωστικές ύλες !

Η αλήθεια είναι ότι αγαπάμε όλα τα γλυκά, γιατί παράγουν την ικανοποίηση, αλλά μερικά μπορεί να είναι επικίνδυνα, επειδή είναι πλούσια σε θερμίδες, σάκχαρα, λιπαρά και χοληστερόλη.