Γιορτάζει ο Αγιος Φανούριος τη Δευτέρα 27 Αυγούστου

26-08-18 | Διάφορα

Αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Φανουρίου του μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού, εορτάζουν:

Ο υπόγειος Ιερός ναός Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου (οδού Βόλου) και η θαυματουργή παλαιά ι. εικόνα του Αγ. Φανουρίου εκ Μάκρης της Ασίας.

Θα πραγματοποιηθούν οι εξής λατρευτικές εκδηλώσεις:

Αύριο Κυριακή 26 Αυγούστου, παραμονή στις 7.30 - 9.00 μ.μ.: Πανηγυρικός μέγας εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και την ευχή του Αγίου για τις φανουρόπιτες ενώπιον της θαυματουργού και παλαιάς ιεράς εικόνα του Αγίου, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμανδρίτου Αχιλλίου Τσούτσουρα.

Μεθαύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου, εορτή του Αγίου στις 7.00 - 10.00 π.μ.: Πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος και η ευχή του Αγίου για τις φανουρόπιτες.

Το απόγευμα στις 6.00 - 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ιερά παράκληση, χαιρετισμοί, ενώπιον της θαυματουργού εκ Μάκρης της Ασίας, πολύ παλαιάς ιεράς εικόνας του Αγ. Φανουρίου.

Στις 7.00 - 9.30 μ.μ. θα τελεσθεί μεθέορτος εσπερινός, περιφορά της ιεράς εικόνας, αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου, προεξάρχοντος του τοποτηρητού μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού σεβ. Ιγνατίου.

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Πανηγυρίζει ο υπόγειος ιερός ναός του Αγίου Φανουρίου στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης.

Αύριο παραμονή της γιορτής, Κυριακή 26 Αυγούστου, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής, μεθαύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου, το πρωί στις 7:30, θα τελεστούν ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου και θα διαβαστεί το Υψωμα προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Στο τέλος των ιερών Ακολουθιών θα διαβάζεται και η ευχή της φανουρόπιτας.