ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

30-10-08 | Σούπες

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζετε τις φακές σε κατσαρόλα, τις σκεπάζετε με νερό, τις βράζετε 5 λεπτά και τις σουρώνετε.

 

Βάζετε στην κατσαρόλα τα πράσα, τα ξινόμηλα, την πατάτα, ρίχνετε 1 φλιτζανάκι νερό και τα αφήνετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Όταν μαραθούν ρίχνετε 50 γρ. ΒΙΤΑΜ και τα σωτάρετε. Προσθέτετε τις φακές, το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε και το κρασί. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό, το μαϊντανό, τον κύβο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 1 ώρα περίπου

Σωτάρετε το μπέικον και το ζαμπόν σε τηγάνι με αντικολλητική επένδυση και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τις φακές μαζί με το υπόλοιπο βιτάμ. Αφήνετε το φαγητό να βράσει ½ ώρα ακόμη, ρίχνετε τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>