Οπαδική βία: Μία λέσχη για κάθε ομάδα, κάμερες παντού - Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

20-12-23 | Αθλητικά

Τα επτά μέτρα κατά της οπαδικής βίας που συζητήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργικό συμβούλιο ανέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης. Το νομοσχέδιο επί της αρχής στηρίζεται από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και Αθλητισμού.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει μία και μόνο λέσχη ανά έμβλημα και ανέφερε πως θα κλείνουν όλες οι άλλες και όσοι δεν πειθαρχήσουν θα διωχθούν ποινικά.

Η ομοσπονδία λεσχών που θα δημιουργηθεί θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Κάμερες σε κάθε «γωνιά» του γηπέδου

«Στο θέμα των καμερών φέρνουμε ένα νέο πλαίσιο που είναι εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο και ξεκινάει αμέσως. Ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι όλα τα γήπεδα θα ελέγχονται ηλεκτρονικά με σύγχρονες κάμερες, τελευταίας τεχνολογίας, με ψηφιακή ανάλυση για να διακρίνουμε κάθε πρόσωπο που βρίσκεται μέσα στα γήπεδα. Αλλά και οι κάμερες θα βλέπουν κάθε σημείο του γηπέδου. Ακόμα και τα αποδυτήρια», είπε μεταξύ άλλων.

Δύο μέρες πριν η αστυνομική αρχή θα βρίσκεται στο γήπεδο και θα ελέγχει. Αν ο έλεγχος δείξει πλημμελή λειτουργία των καμερών τότε ο αγώνας θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας θα ελέγχει και ανήμερα του αγώνα τις κάμερες, αν πάλι διαπιστωθεί πρόβλημα ο αγώνας θα γίνεται χωρίς φιλάθλους, εξήγησε.

Μίλησε επίσης για τη διαρκή επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, που θα αποτελείται από 5 άτομα από υπουργεία και αρχές αναβαθμίζεται ο ρόλος τους και θα λειτουργούν έως ενδιάμεσοι για πρόστιμα και αποφάσεις.

Τα μέτρα για την οπαδική βία που παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τα μέτρα που παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι τα εξής:

Α. ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Β. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΚΑΜΕΡΕΣ)

Γ. ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΒΙΑΣ (ΔΕΑΒ)

Δ. ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Ε. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΣΤ. ΡΗΤΡΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ζ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πηγή: ieidiseis.gr