Μέσι: Κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο με την Ίντερ Μαϊάμι - Έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους

20-08-23 | Αθλητικά

Έναν ακόμα τρόπαιο προσέθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Λιονέλ Μέσι με το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός οδήγησε την Ίντερ Μαϊάμι στην κατάκτηση του Leagues Cup κι έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 44, ξεπερνώντας τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες.

Συγκεκριμένα, η ομάδα από το Μαϊάμι έκαμψε την αντίσταση της Νάσβιλ στα πέναλτι με 10-9 (σ.σ. 1-1 η κανονική διάρκεια). Ο τελικός έγινε στην έδρα του συλλόγου από το Τενεσί, παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι μέτοχός της.

Lift it high, @InterMiamiCFpic.twitter.com/Y6nNOIZofq

— Major League Soccer (@MLS) August 20, 2023

Μάλιστα, ο Greek Freak μιμήθηκε τον πανηγυρισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Nashville SC minority owner Giannis hit Ronaldo's "SIU' celebration before his team takes on Messi and Inter Miami  pic.twitter.com/HJPsgLhwuN

— ESPN FC (@ESPNFC) August 20, 2023

Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 23’ με τον Πίκουλτ να ισοφαρίζει στο 57’ για να στείλει το ματς στα πέναλτι (σ.σ. δεν υπάρχει παράταση). Εκεί, μοιραίος ήταν ο τερματοφύλακας της Νάσβιλ, Πανίκο, καθώς ο Κάλεντερ απέκρουσε την μπάλα έπειτα από την εκτέλεσή του.

Όπως είναι λογικό, ο Μέσι αναδείχθηκε MVP του τουρνουά με δέκα γκολ σε επτά αγώνες, κάνοντας ήδη αισθητή την παρουσία του στις ΗΠΑ.

افضل لاعب في البطولة pic.twitter.com/CTRHoE3DOU

— Messi World (@M10GOAT) August 20, 2023

πηγή: newsbeast.gr