Euro 2020: Πρεμιέρα με νίκες για Αγγλία, Αυστρία και Ολλανδία

14-06-21 | Αθλητικά

Αγγλία, Ολλανδία και Αυστρία προχώρησαν με νίκες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Εθνικών ομάδων, που συνεχίζεται σήμερα με τρία ακόμα παιχνίδια.
Στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, Ολλανδία – Ουκρανία 0-0 στο ημίχρονο, 3-2 τελικό αποτέλεσμα. Οι Οράνιε προηγήθηκαν με τον Βαϊνάλντουμ στο 52’. 5’ αργότερα μάλιστα, ο Βεχορστ έκανε και το 2-0 με κοντινό σουτ μετά από ωραία προσπάθεια του Ντάμφρις.

Στο 75’ ο Γιαρμολένκο με ένα τρομερό σουτ με το αριστερό μείωσε σε 2-1 για τους Ουκρανούς. Η ομάδα του Σεφτσένκο έφτασε μάλιστα και στην ισοφάριση, με τον Γιάρεμτσουκ στο 79’ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να νικά τον Στεκέλεμπουργκ. Την τελευταία λέξη ωστόσο είπε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Ντάμφρις, που με πολύ δύσκολη κεφαλιά στο 85’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο Γουέμπλει και σε ένα ματς που δεν προσέφερε ιδιαίτερο θέαμα, η Αγγλία επικράτησε 1-0 της Κροατίας, σπάζοντας ένα αρνητικό σερί 9 αγώνων σε πρεμιέρα, χωρίς νίκη. Σκόρερ ο Στέρλινγκ στο 57’.

Στο Βουκουρέστι, ιστορική νίκη της Αυστρίας με 3-1 επί της Βόρειας Μακεδονίας, η πρώτη σε τελική φάση Euro. To σκορ άνοιξε ο Λάινερ στο 18’. Λάθη επι λαθών στο 28’, το εκμεταλλεύεται και σκοράρει ο αρχηγός Πάντεφ, δεύτερος γηραιότερος σκόρερ σε Euro στα 38 του χρόνια. Οι Αυστριακοί ωστόσο ήταν ανώτεροι. Στο 78’, σέντρα Αλάμπα, προβολή Γκρέγκοριτς και 2-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αρναούτοβιτς στο 89’ με ωραία ατομική προσπάθεια, κόντρα στην Ολλανδία το επόμενο ματς.

Στα σημερινά ματς, Σκωτία-Τσεχία στις 4 για τον 4ο όμιλο, Πολωνία-Σλοβακία στις 7 και Ισπανία Σουηδία στις 10 για τον 5ο .