Super League 1: Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας – 2-1 τον Παναθηναϊκό

20-12-20 | Αθλητικά

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League στην Τούμπα.

Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 11΄ με κεφαλιά έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Γιαννούλη, με τον Αϊτόρ να απαντά άμεσα ισοφαρίζοντας στο 16ο λεπτό.

Το νικητήριο γκολ του Δικεφάλου το πέτυχε ο Ίνγκασον στο 65ο λεπτό με κεφαλιά, με τους “πράσινους” να πιέζουν αλλά δίχως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι “ασπρόμαυροι” έχασαν και ορισμένες ευκαιρίες για τρίτο γκολ, με σπουδαιότερη ένα δυνατό σουτ του Αουγκούστο που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε ψηλά άουτ.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήθελε πάση θυσία τη νίκη σήμερα και σε ένα δύσκολο ματς πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς, φτάνοντας του 27. Ο ΠΑΟΚ πάει στη διακοπή των εορτών όντας στο -5 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Άρη. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 5η θέση με 18 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (83’ Κρέσπο), Ντόουγκλας (89’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (72’ Σβαμπ), Τζόλης (89’ Περέιρα), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ)

ΠΑΟ: Διούδης, Σάντσες (88’ Μπουζούκης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας (82’ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Βέλεθ, Χατζηγιοβάνης, Αϊτορ (82’ Εμμανουηλίδης), Βιγιαφάνες (72’ Καρλίτος), Μακέντα (72’ Ιωαννίδης)