Αυτό είναι τo σκεπτικό της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

10-02-20 | Αθλητικά

Σε 84 σελίδες περιέχεται το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Στο σκεπτικό της υπόθεσης, η ΕΕΑ χρησιμοποιεί οικονομικά και εταιρικά στοιχεία, έγγραφα τραπεζών με επίσημες συναλλαγές, αλλά και νομικά επιχειρήματα για να τεκμηριώσει την εισήγησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι η σχέση Ξάνθης-ΠΑΟΚ φαίνεται από το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο Ιωάννης Καλπαζίδης (συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη) κι αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Ομολογιακό Δάνειο»: Σημαίνει ότι βάζω λεφτά σε μία εταιρεία και οποιαδήποτε στιγμή θέλω τα μετατρέπω σε μετοχές. Για αυτό ο Καλπαζίδης είναι δυνάμει μέτοχος.

Αναφέρεται ακόμη ότι στην αυτοψία που έκανε στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης η Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βρέθηκε ότι το ξενοδοχείο είναι άνευ ιδιαίτερης αξίας και μετά την αγορά τους από τον Ιωάννη Καλπαζίδη δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έστειλε ήδη την απόφασή της με δικαστικό επιμελητή και στη Super League και στην ΕΠΟ. Ο αθλητικός δικαστής από την πλευρά του, έχοντας στα χέρια του το σκεπτικό καλείται να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ποινές, δηλαδή υποβιβασμό.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε επικυρώσει την παράβαση της πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ με ψήφους 4-1.

Πηγή: filathlos.gr