Την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ εξασφάλισε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, μετά τη νίκη με 98-91 επί του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος της Α1.
Με τον τρόπο αυτό οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδωσαν απάντηση στην αμφισβήτηση που δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες, μετά την ήττα τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Ολυμπιακό και κυρίως τον αποκλεισμό από την συνέχεια της Ευρωλίγκα.
Σε γενικές γραμμές έγινε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σπουδαίος αγώνας, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν αξιόλογο θέαμα, όπως μαρτυρά και το υψηλό σκορ του τελικού αποτελέσματος. Οι πράσινοι πήραν μια διαφορά ασφαλείας από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και την κράτησαν ως το τέλος.
Τα δεκάλεπτα: 32-28, 58-44 (ημίχρονο), 79-64, 98-91 (τελικό αποτέλεσμα).