Πέριξ του γηπέδου της Λεωφόρου όλα μοιάζουν ήρεμα. Ακόμα και στον αγωνιστικό χώρο με εξαίρεση τον φρέσκο και οπτικά τουλάχιστον άριστο χλοοτάπητα, επικρατεί ησυχία. Στα ενδότερα, όμως, του παλαιότερου ποδοσφαιρικού γηπέδου, κάτω από τις κερκίδες του, εκεί που στεγάζονται οι αίθουσες των ερασιτεχνικών τμημάτων, αυτό που αντικρίσαμε στην ξενάγηση της διοίκησης για τα έργα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι δουλειά και μόνο δουλειά.
Ένα πολυμελές συνεργείο εργάζεται κάτω από τις θύρες 3, 4 και 5 στην παρούσα χρονική στιγμή ολοκληρώνοντας τα έργα ενίσχυσης των υποστυλωμάτων και επισκευής των οροφών (ή εάν προτιμάτε των βάσεων στις κερκίδες).
«Αυτό που κάνουμε είναι να αποκαθιστούμε αυτή τη στιγμή τα φέροντα στοιχεία στην προηγούμενη κατάστασή τους ενισχύοντας μόνο τοπικά, όπου έχουμε σοβαρά στατικά θέματα. Ενισχύσαμε τις κολώνες βάζοντας έναν οπλισμό, ενώ παράλληλα ενισχύσαμε και τα πέδιλά τους (σ.σ. τις βάσεις όπου πατάει η κολώνα) και αυξήσαμε τη διατομή τους. Παράλληλα στο πάνω μέρος των κερκίδων, ανοίχθηκαν κάποια σημεία, τα ενισχύουμε και τα καλύπτουμε με σκυροδέρματα και άλλα ειδικά κατασκευαστικά υλικά, τα οποία είναι αντιδιαβρωτικά. Στους οπλισμούς των στύλων, βάζουμε ειδικά πλέγματα πάνω στις πλάκες για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Σε γενικές γραμμές αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να αποκαταστήσουμε το γήπεδο, όπως ήταν όταν φτιάχθηκε. Και ακόμη καλύτερο», εξήγησε ο Μάρκος Κουρσερής, υπεύθυνος των έργων αποκατάστασης και πρόσθεσε:
«Το κομμάτι του γηπέδου που βρίσκεται από την πλευρά της Λεωφόρου είναι και αυτό που απαιτούσε τις πιο πολλές διορθώσεις, γιατί είναι και το πιο παλιό. Ήταν το πρώτο που χτίστηκε άλλωστε. Από την Τσόχα αντίθετα δεν έχει προβλήματα. Είναι τοπικά σε κάποιες πλάκες ορισμένα ζητήματα. Και μετά στις 6-7 και 13-14 χρειάζεται μερική αποκατάσταση των κερκίδων από την κάτω πλευρά».
Θα ακολουθήσουν τα βασικότερα έργα στις θύρες 6 και 7 που αφορούν τη μόνωση των κερκίδων και τη στήριξή τους. Όχι επειδή υπάρχει πρόβλημα στατικότητας, όπως αναφέρθηκε από τους αρμόδιους μηχανικούς του έργου, αλλά γιατί έχουν να κάνουν με τη συνεχή βελτίωση του γηπέδου.
Διαβάστε περισσότερα στο Pamesports.gr