Δείτε που ακριβώς είναι τα πλοία αυτήν την στιγμή! Εν πλω

Δείτε που ακριβώς είναι τα πλοία αυτήν την στιγμή! Εν πλω

Στην ιστοσελίδα marinetraffic.com μπορεί κανείς να δει όλα τα πλοία που ταξιδεύουν στο Αιγαίο αλλά και σε όλο τον κόσμο και να μάθει που ακριβώς βρίσκονται εκείνη τη στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει ατελείωτες ώρες στα λιμάνια ή να κάνει απανωτά τηλεφωνήματα στο λιμεναρχείο προκειμένου να ενημερωθεί για την άφιξη κάποιου συγκεκριμένου πλοίου

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά ο Μεγάλος Αδελφός δεν άργησε να έρθει και στη θάλασσα. Στο site του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπάρχει η εφαρμογή «Marine Traffic» η οποία εμφανίζει τις θέσεις των πλοίων στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα σε πραγματικό χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανά πάσα στιγμή δείχνει που ακριβώς βρίσκεται το καράβι που μας ενδιαφέρει αλλά και με πόσους κόμβους ταξιδεύει.

Μια ματιά στο γενικό χάρτη δίνει την αίσθηση ότι το Αιγαίο έχει «πολλή κίνηση» αφού τα πλοία που πάνε κι έρχονται είναι σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και δεν πρόκειται μόνο για επιβατηγά αλλά και για φορτηγά, τάνκερ, δεξαμενόπλοια, ταχύπλοα, ρυμουλκά, κότερα κτλ. Μια δεύτερη ματιά στον χάρτη της Μεσογείου δίνει την αίσθηση ότι η κατάσταση στους θαλάσσιους δρόμους της Ελλάδας δεν απέχει ιδιαίτερα από την κατάσταση που επικρατεί στους κανονικούς της δρόμους. Κίνηση και πάλι κίνηση! Ο χάρτης ανανεώνεται κάθε λεπτό και είναι τόσο καλοφτιαγμένος που εκτός από τα πλοία που βρίσκονται εν κινήσει απεικονίζονται και όσα είναι αγκυροβολημένα. Βέβαια, υπάρχει η περίπτωση χρονικά να πέσει λίγο έξω (το πολύ έως μια ώρα) αλλά συνήθως είναι ακριβής.

Η εφαρμογή «Marine Traffic» είναι δωρεάν και χρησιμοποιεί πόρους από τα πασίγνωστα Google Maps και VHF. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα απεικόνισης του θαλάσσιου χάρτη μέσω δορυφόρου. Με ένα κλίκ πάνω στο καράβι που ψάχνουμε μπορούμε να δούμε φωτογραφίες, περισσότερες λεπτομέρειες για το που βρίσκεται αλλά και για την πορεία που έχει διανύσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το https://www.marinetraffic.com/gr/ σίγουρα θα μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το καλοκαίρι, ειδικά για τα πλοία της γραμμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Νησιά Αιγαίου

madata.gr
Σχολιάστε το άρθρο: