Ξεκινάει σήμερα η απεργία πείνας στις φυλακές της χώρας

Ξεκινάει από σήμερα η απεργία πείνας που έχουν κηρύξει οι τρόφιμοι σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν μέσα στις ελληνικές φυλακές.

Την ίδια στιγμή η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, κάνει λόγο για κλίμα τρομοκρατίας, με απειλές και μαζικές μεταγωγές, που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα με σκοπό να καμφθεί, όπως καταγγέλλεται, το ηθικό των κρατουμένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως «τα τελευταία 24ωρα γίνονται μαζικές μεταγωγές, ενώ υπάρχουν απειλές και αιφνιδιαστικά "ντου" σε κελιά». «Ωστόσο» συνεχίζει η ανακοίνωση «παρά την προσπάθεια εκφοβισμού, οι κρατούμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τον πιο μαζικό τρόπο στην απεργία πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα» και καταλήγει τονίζοντας ότι «μπορεί οι ανθρωποφύλακες να κρατούν και να βασανίζουν ανθρώπους, σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούν να φυλακίσουν την οργή».

Γι’ αυτόν το λόγο η Πρωτοβουλία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους «αγώνες» των κρατουμένων, επισημαίνει πως σκοπεύει να καταγγείλει τα όποια κρούσματα αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας από τους ιθύνοντες, ενώ παράλληλα καλεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Espresso News
Σχολιάστε το άρθρο: