Σκηνές ροκ κατά τη διάρκεια δίκης κληρικών

Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

Το επισκοπικό δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα Κανέλλο Δημητρακόπουλο ποινή αργίας πέντε μηνών και είκοσι ημερών, ενώ στο άκουσμα της απόφασης δεκάδες ενορίτες που είχαν καταφθάσει με πούλμαν έξω από τη μητρόπολη ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δύο ρασοφόρων και απειλώντας ακόμη και με κατάληψη του ναού.

Κατά την έξοδό του από την Ιερά Μητρόπολη ο καταδικασθείς ιερέας Κανέλλος Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει σε τηλεοπτική εκπομπή εναντίον του μητροπολίτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να μας διώξει από την εκκλησία. Οδηγήθηκα σήμερα εδώ από ένα πείσμα του μητροπολίτη και λυπάμαι για λογαριασμό του. Δεν ξέρω ποιες είναι οι κατηγορίες που με βαραίνουν. Η ποινή που μου επιβλήθηκε θα έπρεπε να επιβληθεί στον μητροπολίτη. Αυτός είναι που εισπράττει χρήματα από τις εκκλησίες, που πάει σε μυστήρια και πληρώνεται χωρίς αποδείξεις, που το αυτοκίνητό του και η βενζίνη είναι με χρήματα των εκκλησιών. Επειδή τα είπα όλα αυτά, έπρεπε να με τιμωρήσουν. Τώρα όμως θα πω κι άλλα, περισσότερα».

Παρουσία των συγκεντρωμένων πιστών, που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ο πατήρ Κανέλλος δεν δίστασε να προβεί σε μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη: «Ηθελα τον μητροπολίτη να είναι εδώ. Αν είχε τον ανδρισμό, που απ’ ό,τι ακούγεται δυστυχώς του λείπει, θα έπρεπε να είναι εδώ» είπε και συμπλήρωσε: «Αν είχε μυαλό στην κεφαλή τοου, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση παραίτησης λόγω υγείας, για να μην ακούσει αυτά που θα ακούσει εντός των ημερών. Θα καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του».

Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσαν και οι δηλώσεις του έτερου κληρικού της ενορίας Αγίου Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για ταλαιπωρία εξαιτίας της φιλίας του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσούμας-Κοντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενας από τους λόγους που υφίσταμαι αυτή την ταλαιπωρία είναι επειδή είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου και κάθε φορά που προσεύχομαι στην εκκλησία κάνω αναφορά στο πρόσωπό του. Αυτό ενοχλεί. Μάλιστα, με πήρε ο ίδιος ο μητροπολίτης τηλέφωνο και μου είπε “να το βουλώσεις και να μην ξαναμιλήσεις για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος τέλος. Αν θέλεις να μιλήσεις για τον Χριστόδουλο, θα πας στην Αρχιεπισκοπή”».

Ο ίδιος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το καλοκαίρι είχε σταλεί στον μητροπολίτη μια αναφορά για οικονομικές ατασθαλίες και... ροζ καταστάσεις με το σκεπτικό ότι η αναφορά θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, δεν έγινε, ενώ μας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία μας έστειλε στην ενορία ένα νέο παιδί με μόλις δέκα χρόνια στην ιεροσύνη, τον έκανε προϊστάμενο και πλέον δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Ζητάμε να τον απομακρύνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να κάνουμε γιορτές».

Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα διαβολών αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών που σκοπό έχουν να κηλιδώσουν την εκκλησιαστική του πορεία.

πηγη: espresso 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα