Κρήτη: Η φωτογραφία της χρονιάς απο τον χιονιά

Μια φωτογραφία που μοιάζει βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής. Η "Αριάδνη" χτύπησε αλύπητα την Κρήτη και την έντυσε στα λευκά...

Παρά τα προβλήματα οι εικόνες είναι μοναδικές. Οπως σπάνια είναι η φωτογραφία του Κάστρου του Ηρακλείου να έχει τόσο χιόνι! Ο Κούλες στα λευκά είναι κάτι που δεν βλέπεις πολύ συχνά! Πρέπει να είναι η φωτογραφία της χρονιάς για την Κρήτη, όπως λένε κάτοικοι του Ηρακλείου...



Μπορεί ο ήλιος να έκανε δειλά την εμφάνιση του ωστόσο θα χρειαστεί το χρόνο του για να ζεστάνει την παγωμένη Κρήτη που τις τελευταίες ώρες έχει καταγράψει πολικές θερμοκρασίες με τις συνθήκες βόρειου πόλου να καταγράφονται ειδικά στα ορεινά του νησιού! Στο Οροπέδιο Λασιθίου το θερμόμετρο δείχνει - 14 , θερμοκρασία που καταγράφει ιστορικό ρεκόρ ψύχους για την Κρήτη ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλες ορεινές περιοχές με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν το - 10!

Κατεβαίνοντας υψόμετρο ανεβαίνει το θερμόμετρο ωστόσο στις περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού η θερμοκρασία δεν ξεπερνά το 0 ! Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Ανώγεια, καθώς επίσης στην Αγία Βαρβάρα, στο Αρκαλοχώρι, στην Επισκοπή Πεδιάδος και άλλες περιοχές.



Ενα λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου "δίπλωσε", νωρίς το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού, στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας! Ο οδηγός πατώντας φρένο, έχασε λόγω της ολισθηρότητας, τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο σταμάτησε κάθετα στον δρόμο. Το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα ένα λεωφορείο λίγο έλειψε να έχει την ίδια τύχη, αλλά ευτυχώς ο οδηγός κατάφερε να το συγκρατήσει. Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος ευθύνεται για τα απανωτά τροχαία ατυχήματα, που σημειώνονται από χθες σε όλο το Ηράκλειο.

Πηγή:cretalive.gr,ekriti.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα