Τα 10+1 σημαντικά πράγματα που μάθαμε το 2016 για τον Αλέξη Τσίπρα

Κάθε πληροφορία εκτός του πολιτικού πλαισίου για οποιονδήποτε πρωθυπουργό έχει τη δικιά της, ξεχωριστή, σημασία. Κατά τη διάρκεια του 2016 μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάθαμε, για παράδειγμα, πως δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατός στο μάθημα της Γεωγραφίας. Διαφορετικά δεν θα μπέρδευε τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη. Ούτε θα συμπεριελάμβανε το Ιράν στις αραβικές χώρες. Μάθαμε, επίσης, πως παρά το γεγονός ότι έπαιζε, ως έφηβος, μπάσκετ, πλέον δεν το «έχει» με την πορτοκαλί μπάλα.

Μάθαμε, επίσης, από τον ίδιο πως συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Πάνο Καμμένο σε διακοπές στη Νίσυρο, όπου ο ίδιος έκανε κάμπινγκ. Η πρώτη εντύπωση για τον νυν υπουργό Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο ήταν – όπως ο ίδιος αποκάλυψε – πως ήταν «μπούλης».

Διαβάστε τα 10+1 πράγματα που μάθαμε το 2016 για τον Αλέξη Τσίπρα

  1. Μάθαμε πως η Γεωγραφία δεν ήταν το αγαπημένο μάθημα του Αλέξη Τσίπρα στο σχολείο. Ο πρωθυπουργός συμπεριέλαβε τον περασμένο Μάιο και το Ιράν στις αραβικές χώρες, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει, φυσικά. Εννοείται πως στο twitter έγινε γλέντι.

2. Μάθαμε πως έκανε κάμπινγκ σε νεαρή ηλικία. Σε κάποιες διακοπές, μάλιστα, συνάντησε και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος του άφησε την εντύπωση πως ήταν μπούλης.

3. Μάθαμε πως εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη μπερδεύουν και οι συνεργάτες του. Σε σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου έγινε η ίδια παρανόηση που είχε κάνει και ο πρωθυπουργός.

4. Μάθαμε πως δεν το «έχει» και πολύ με το μπάσκετ. Τουλάχιστον τώρα, γιατί ως νέος συνήθιζε να παίζει. Στη συνάντηση του με τον Νίκο Γκάλη, στο πλαίσιο της ονοματοδοσίας του κλειστού ΟΑΚΑ, προσπάθησε να κάνει ένα κόλπο με την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε.

5. Μάθαμε πως συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σέξι ηγετών του κόσμου. Αυτό αναφέρει το περιοδικό «People», το οποίο έκανε σχετικό αφιέρωμα. «Έλα, Αλέξη, για μια Ελλάδα που είναι σέξι», ανέφερε μεταξύ άλλων το περιοδικό.

6. Μάθαμε πως μπορεί να χρησιμοποιεί τα ελληνικά με αμερικάνικη προφορά. Αυτό συνέβη στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.

7. Μάθαμε πως ένας πρωθυπουργός μπορεί να φέρει… αέρα από το Χόλιγουντ στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν και η αλήθεια είναι πως η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Αθήνα ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και όχι ως ηθοποιός.

8. Μάθαμε πως συναντά «μάγους» που εξαφανίζουν πράγματα και λυγίζουν κουτάλια. Αν καταφέρει και εξαφανίσει και τα μνημόνια, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο καλύτερος μάγος στην Ελλάδα.

9. Μάθαμε πως πίνει πολύ νερό. Στην τελευταία του συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Ενικός» ο πρωθυπουργός πρέπει να είπε 5-6 ποτήρια, ενώ έριξε κι άλλο ένα στο τραπέζι.

10. Μάθαμε πως μπορεί να χάνει για λίγο την ψυχραιμία του. Τουλάχιστον ως πρωθυπουργός, δημόσια. Στην τελευταία του επίσκεψη στην Κρήτη ύψωσε λίγο παραπάνω τη φωνή του όταν αντιλήφθηκε πως ορισμένοι συνδικαλιστές προσπάθησαν να μετατρέψουν σε θέατρο την προγραμματισμένη με τους παραγωγικούς φορείς, σύσκεψη.

10+1 (bonus). Μάθαμε πως έχασε μερικά κιλά απ’ αυτά που είχε πάρει στις αρχές του έτους. Όλοι θυμόμαστε τη φωτογραφία του από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την εκλογή του δεύτερου στην αρχηγία της ΝΔ.

Πλέον, μετά τη δίαιτα, η εμφάνισή του είναι ομολογουμένως καλύτερη…

altsantiri

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα