Τα λουκέτα αγάπης προσφέρουν ελπίδα σε πρόσφυγες

Γνωρίζετε τα λουκέτα αγάπης;

Είναι μία «μόδα» που εξελίχθηκε σε ευρωπαϊκές πόλεις και ιδιαίτερα στη Γαλλία. Τα ζευγάρια, με την ουτοπία της αιώνιας αγάπης και του έρωτα, τοποθετούσαν ένα λουκέτο σε γέφυρες, συμβολίζοντας το αιώνιο μεταξύ τους «δέσιμο».

Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν γρήγορα στην εποχή μας. Τα «λουκέτα αγάπης» έπαψαν να είναι μόδα και -τουλάχιστον στο Παρίσι- θα χρησιμεύσουν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πώς θα συμβεί αυτό; Οι Γάλλοι αποφάσισαν να ξηλώσουν από τις γέφυρες τα χιλιάδες «λουκέτα αγάπης», να τα βγάλουν σε δημοπρασία και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν ένα εκατ. λουκέτα, τα οποία ζυγίζουν πάνω από 65 τόνους! Το σχέδιο είναι να πουληθούν οι 10 τόνοι, σε... λογικές τιμές, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Μπρούνο Ζουλιάρ. Υπολογίζεται πως θα συγκεντρωθεί το ποσό των 100.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα λιώσουν και θα δοθούν σε άλλους σκοπούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα