Παγκόσμια ημέρα καφέ: Κάνε το τεστ που δείχνει τι χαρακτήρας είσαι

Σκέτο, με γάλα ή κρύο; Ο τρόπος που επιλέγεις συνήθως τον αγαπημένο σου καφέ μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς.

Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί από το Διεθνή Οργανισμό Καφέ ως Ημέρα Καφέ και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του ροφήματος σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη επίσημη γιορτή του πιο διάσημου ροφήματος στον κόσμο καθιερώθηκε το 2015 με δεκάδες εκδηλώσεις σε 35 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ και φέτος (και στη χώρα μας) ο οργανισμός καλεί τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του καφέ να αναλάβουν πρωτοβουλία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ εντοπίσαμε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους που πίνουν καφέ και έφτιαξε πέντε προφίλ χαρακτήρα ανάλογα με την προτίμησή τους. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν κοινά σενάρια για καταστάσεις της καθημερινότητας, όπως πόσο υπομονετικοί είμαστε στην ουρά, πώς προετοιμάζουμε ένα δείπνο, πώς θα περιγράφαμε ένα τυπικό Σαββατοκύριακο, με βάση τα οποία έχτισαν τους χαρακτήρες αυτούς. Φαίνεται πως η προτίμηση στον καφέ, έκρυβε συγκεκριμένες αντιδράσεις και συμπεριφορές.

Με βάση αυτή την έρευνα της Κλινικής Ψυχολόγου Dr. Ramani Durvasula, φτιάξαμε το παρακάτω κουίζ από την ανάποδη. Απάντησε στις ερωτήσεις για τον τρόπο που απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ και δες τι υποδηλώνει για το χαρακτήρα σου.


Η Κλινική Ψυχολόγος τονίζει πως, παρά τα ιδιαίτερα ενδιαφέρονται ευρήματα που μπορούν να αποκαλύψουν οι προτιμήσεις μας στο φλιτζάνι του καφέ, είναι πολύ πιθανό ανά περιπτώσεις να μην ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται σε κάθε "τύπο" καφέ, με το άτομο που τον επιλέγει. "Αν οι άνθρωποι ήταν τόσο εύκολοι και προβλέψιμοι, τότε η ζωή θα ήταν βαρετή" σχολιάζει η επιστήμονας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι επιλογές μας και στον καφέ, δεν αντανακλούν πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Κανε το τεστ εδω

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα