Άδωνις: Δεν θα έλεγα όχι σε μια εκπομπή με την Ευγενία

Ανανεωµένος, χαλαρός, συνεπής στο ραντεβού µας και χωρίς γραβάτα, είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που δεν διστάζουν να βγάλουν και την ανθρώπινη πλευρά τους. Συναντήσαµε τον αντιπρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη σε ένα αγαπηµένο στέκι του, στη «Βιβλιοθήκη», στην Πλατεία Κολωνακίου, και σε µια χαλαρή συζήτηση µας µίλησε για το αν έχει περάσει κρίση ο γάµος του µε την Ευγενία Μανωλίδου και το αν θα έκαναν µαζί εκποµπή, για το προξενιό που του έκανε ψηφοφόρος, αλλά και για το πιο τρελό ρουσφέτι που του έχουν ζητήσει.

Τελικά, τι είστε; «Καραµανλικός», «σαµαρικός» ή «µητσοτακικός»;
Είµαι φιλελεύθερος δεξιός. Νιώθω µεγάλη ευγνωµοσύνη και θαυµασµό για τον Αντ. Σαµαρά, έχω τη µεγάλη ελπίδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδειχθεί σε καταπληκτικό πρωθυπουργό και σέβοµαι τον Κώστα Καραµανλή.

Πριν από λίγες µέρες υιοθετήσατε µια άποψη από ένα σατιρικό site για τον Ν. Φίλη. Κάνατε γκάφα τελικά;
Αυτό είναι τελείως ψέµα. Είναι ο ορισµός της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ µιλάω στην εκποµπή µου για την κατάσταση των αρχαίων ελληνικών, για την παράδοση ενός τµήµατος της Αριστεράς στην οποία πρωταγωνιστούν σήµερα αυτοί οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο κύριος Φίλης, για την Εθνική Επιτροπή ∆ιαλόγου για την Παιδεία, για την πορεία προς τη φωνητική λεγόµενη ορθογραφία της ελληνικής γραφής, που για όσους ξέρουν αυτό το θέµα είναι η κατάργηση των πολλαπλών φωνηέντων, κ.τ.λ. Εµαθα εκ των υστέρων ότι ένα σατιρικό site είχε γράψει ότι ο Ν. Φίλης θα καταργήσει τα φωνήεντα. Εγώ αυτό δεν το είχα διαβάσει, δεν το ήξερα, δεν το γνώριζα. Και ξαφνικά διαβάζω παντού ότι ο Γεωργιάδης έκανε γκάφα. Αρες, µάρες, κουκουνάρες. ∆εν έκανα καµία γκάφα.

Οι σχέσεις σας µε τον Γ. Καρατζαφέρη;
∆εν έχουµε καµία σχέση αυτή τη στιγµή. Οι σχέσεις µας είναι µηδενικές. Μετά τη διαγραφή µου από τον ΛΑΟΣ και την εκλογή µου στη Νέα ∆ηµοκρατία, δηµιουργήθηκε ρήγµα στις σχέσεις µας. Ο κύριος Καρατζαφέρης θεωρεί ότι εξαιτίας µου έµεινε εκτός Βουλής.

Είστε πικραµένος που χάλασε αυτή η σχέση;
Είναι ένας άνθρωπος που τον αγαπώ πολύ και του χρωστάω πολλά. Αν ποτέ µε χρειαστεί, πάντα θα είµαι στο πλάι του. Κακή κουβέντα από εµένα ο κύριος Καρατζαφέρης δεν θα ακούσει. ∆υστυχώς, δεν µπορούµε αυτή τη στιγµή να κάνουµε παρέα.

Τελικά, η Ν.∆. τι κόµµα είναι; Πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να την ταυτίσει µε την Ακροδεξιά, χρησιµοποιώντας εσάς και το πολιτικό σας παρελθόν στον Γ. Καρατζαφέρη.
Η νέα «καραµέλα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είµαστε ακροδεξιοί, γιατί κάτι πρέπει να βρουν να λένε για να κρυφτούν από τα ψέµατά τους. Το να λένε εµένα σήµερα ακροδεξιό είναι σχεδόν αστείο.

Ποιο βιβλίο θα δωρίζατε στον Αλέξη Τσίπρα;
∆ύσκολη απάντηση, γιατί έχω µάθει ότι διαβάζει πολλά βιβλία. Θα του έδινα ένα κοµµάτι στο οποίο ο Αριστοτέλης εξηγεί ποιο είναι το µόνο κέρδος που αποκοµίζει ο ψεύτης. Οτι δεν τον πιστεύουν και όταν λέει την αλήθεια.
Σας βλέπω σε καλή φυσική κατάσταση και ανανεωµένο.
Κατά τη διάρκεια των εσωκοµµατικών εκλογών µας πάχυνα πάρα πολύ. Εφτασα σχεδόν τα 102 κιλά. Απαράδεκτο για την ηλικία µου για λόγους υγείας και αισθητικής. Ετσι αποφάσισα να συµµαζευτώ. Εχω ξεκινήσει γυµναστική και κάνω δίαιτα. Πάω καλά. Εχω χάσει 10 κιλά, αλλά θέλω να χάσω άλλα 5.

Είστε casual ντυµένος. Ηρθατε χωρίς γραβάτα. Σας έχει επηρεάσει ο Αλ. Τσίπρας;
Οχι. Σήµερα δεν είχα πολλές τηλεοπτικές υποχρεώσεις, δεν είχα και Βουλή και, λόγω της ζέστης, ήρθα χωρίς γραβάτα. Ο κανονικός Αδωνις έτσι ντύνεται. Το κοστούµι και η γραβάτα είναι για τη δουλειά. Οταν είσαι βουλευτής πρέπει να είσαι ντυµένος µε κοστούµι και γραβάτα. Μπορεί να µην το καταλαβαίνουν αυτό οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Αν το καταλάβαιναν, δεν θα ήταν ΣΥΡΙΖΑίοι.

Αν σας ζητούσαν να πάτε να µιλήσετε στο Gay Pride, θα πηγαίνατε;
Να πάω να µιλήσω ως τι; ∆εν νοµίζω ότι έχω καµία δουλειά στο Gay Pride. ∆εν είµαι αντίθετος στο να γίνει. Βεβαίως και γίνει. Τα δικαιώµατά τους είναι σεβαστά, αλλά δεν έχω καµία θέση εκεί. ∆εν είµαι σύµβολο του gay κινήµατος εγώ και ως πολιτικός.

Ποια είναι η άποψή σας για πολλά οµόφυλα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ή να υιοθετήσουν δικά τους παιδιά;
Είµαι πολύ αντίθετος σε αυτό. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υιοθετούν ή να κάνουν παιδιά τα οµόφυλα ζευγάρια. Σκέφτοµαι πώς θα αντιµετώπιζαν το παιδί ενός τέτοιου ζευγαριού στο σχολείο οι συµµαθητές του και τι θα περνούσε αυτό κατά τη διάρκεια των πρώιµων τάξεων του ∆ηµοτικού και του Γυµνασίου. Πιστεύω ότι θα έπεφτε θύµα τροµερού bullying και πρέπει να σκεφτόµαστε όχι µόνο τον εαυτό µας, αλλά και τα παιδιά.

Ο Αδωνις της τηλεόρασης, ο φωνακλάς, είναι ρόλος;
Πρώτα από όλα, η φωνή µου είναι δυνατή. Είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό της. Κατά τα παιδικά µου χρόνια στο σχολείο έλεγαν οι δασκάλες στη µητέρα µου: «Παίρνουµε ασπιρίνη µετά το µάθηµα, γιατί η φωνή του είναι τροµερά εκνευριστική και δυνατή». Η φωνή µου είναι οξεία και τσιριχτή. ∆εν είναι ρόλος. Οταν εκνευρίζοµαι πάρα πολύ, φεύγω από τα όρια. Τώρα, όσο µεγαλώνω προσπαθώ να το ελέγξω περισσότερο, η αλήθεια είναι. Αλλά µε αυτά που ακούω χάνω την ψυχραιµία µου.

Στο σπίτι πέφτει καθόλου παντόφλα;
Στο σπίτι είµαι πάρα πολύ ήρεµος. ∆εν πέφτει παντόφλα. Η Ευγενία είναι ένα γλυκό πλάσµα. Είναι πολύ ευγενική. Μας προσέχει πολύ. Είναι παρεξηγηµένη από τα media. Εκανε εκποµπές τότε και την έπιαναν στη µεσηµεριανή ζώνη και έλεγαν διάφορα. Η Ευγενία είναι πάρα πολύ καλό κορίτσι. Είναι πιστή µητέρα, είναι πάνω από τα παιδιά της. Είναι στο σπίτι της. ∆εν ενοχλεί κανέναν. ∆εν θέλει να ασχολούνται µαζί της. Ολο αυτό που πέρασε ήταν άδικο για εκείνη.

Σας έχουν στενοχωρήσει σχόλια για εκείνη;
Εχω στεναχωρηθεί µόνο για το γεγονός ότι πάρα πολλοί πολιτικοί µου αντίπαλοι, στην προσπάθειά τους να πλήξουν εµένα, βρίζουν ή εµπλέκουν τη γυναίκα µου. Αυτό είναι άνανδρο.

Τι σας αρέσει να κάνετε µε τα παιδιά σας;
Τώρα το καλοκαίρι µε τον Περσέα θα διαβάσουµε βιβλία. Παίζουµε και τένις µαζί. Αρχίζει και µαθαίνει και είναι πολύ καλός. Πάµε ταξίδια. Ο Αλκαίος είναι πάρα πολύ µικρός για όλα αυτά, οπότε παίζουµε πάρα πολύ.

Εχετε περάσει κρίση στον γάµο σας;
∆εν υπάρχει γάµος που δεν περνάει κρίση. Το µυστικό του γάµου είναι να µπορείς να συµβιώνεις µε κάποιον για πολλά χρόνια. Να δέχεσαι τα ελαττώµατα και τα προτερήµατά του και να µπορείς να ζεις µε αυτά. Τέλειος άνθρωπος δεν υπάρχει. Τέλειο ζευγάρι δεν υπάρχει. Τέλεια σχέση δεν υπάρχει. Υπάρχουν, όµως, άνθρωποι που καταφέρνουν να περνούν πολύ καλά µαζί. Εγώ µε την Ευγενία περνάµε καλά.

Θα κάνατε µια ενηµερωτική εκποµπή µε την Ευγενία;
Αυτή τη στιγµή δεν µπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. ∆εν µπορώ να πάρω εκποµπή στην τηλεόραση, γιατί είµαι αντιπρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας. Σε κάποια άλλη στροφή της ζωής µου, αν δεν είµαι πλέον ενεργός στην πολιτική, δεν θα έλεγα όχι.

Οικονοµικά πώς είστε; Εχει περάσει η εντύπωση πως έχετε οικονοµική άνεση.
Είµαι στη χειρότερη περίοδο όλων των εποχών. Οι επιχειρήσεις µας έχουν συνεχόµενες ζηµιές. Εχουµε χρέη στην Εφορία, τα έχουµε κάνει σε δόσεις, και στα ασφαλιστικά ταµεία. Ο,τι έχουν όλες οι επιχειρήσεις. Ανησυχώ αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. ∆εν έχω λεφτά. Μακάρι να είχα. Ισα-ίσα, τώρα που ακούω για όλες τις λίστες που ανοίγουν από το εξωτερικό και τους ελέγχους που θα γίνουν, είµαι πάρα πολύ χαρούµενος, γιατί δεν έχω καθόλου λεφτά και δεν θα µε βρουν πουθενά.

Τι σας χαλαρώνει;
Να παίζω πρέφα και τένις.

Ποια είναι η µεγαλύτερη τρέλα που έχετε κάνει;
Επεσα µε αλεξίπτωτο στις εκλογές του 2010. Είχα πάει στη σχολή του Ξενοφώντα Κυριακού στην Κωπαΐδα και είχα πέσει από τα 11.000 πόδια. Ηταν συγκλονιστική εµπειρία, αλλά ήταν τροµακτικό έως έναν βαθµό.

Οι γυναίκες τι ρόλο έχουν παίξει στη ζωή σας;
Ο,τι ρόλο παίζουν για τους άνδρες. ∆εν ζούµε χωρίς αυτές. Τους έχουµε αδυναµία, τις προσέχουµε, τις φροντίζουµε και µας φροντίζουν.

Το πιο τρελό ρουσφέτι που σας έχουν ζητήσει;
Να ζητήσω από τον πρόεδρο Πούτιν να πάρει έναν που βρίσκεται στο γραφείο µου κοσµοναύτη στον διαστηµικό σταθµό. Του είπα θα πάρω τον Βλαδίµηρο (γέλια). Μάλλον ήταν τρελός.

Κάποιο ευτράπελο που σας έχει συµβεί;
Μου είχε έρθει µια κυρία ψηφοφόρος µε την κόρη της και άρχισε να µου λέει για την περιουσία της και µετά µου είπε: «Αν θέλετε να παντρευτείτε ξανά, να την προτιµήσετε». Της είπα: «Θα το έχω υπ’ όψιν µου» και την ξεπροβόδισα γρήγορα-γρήγορα (γέλια).

Αν σταµατήσουν να σας καλούν σε τηλεοπτικές εκποµπές, θα πάθετε στέρηση;
Οχι, δεν θα πάθαινα καθόλου στέρηση. Ισα-ίσα, µε έχει κουράσει και λίγο αυτό.

Σε ποιον καβγά πραγµατικά είχατε βγει εκτός ορίων;
Νοµίζω όταν τσακωθήκαµε µε τον Γιώργο Παπαδάκη ήµουν πολύ ταραγµένος. Ηµασταν και φίλοι και δεν ήθελα να τσακωθούµε. Τα βρήκαµε. Περασµένα, ξεχασµένα.
parapolitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα