Τί αγαπάω στο Ηράκλειο; Ένας τοίχος... τα λέει όλα!

Αν κάποιος δεν μπορεί να σκεφτεί γιατί να επισκεφτεί το κέντρο του Ηρακλείου, ας να διαβάσει ένα... σωρό λόγους που έγραψαν άλλοι στον τοίχο ενός κτιρίου στην οδό Αγίου Τίτου και Μιλάτου γωνία.

Είναι οι πολύβουοι δρόμοι του, είναι τα μυστήρια σοκάκια του, είναι η ιστορία και τα μνημεία του, τα μαγαζιά του ή οι άνθρωποι του;

Σίγουρα κάθε ένας από μας έχει τους δικούς του λόγους για να αγαπάει το Ηράκλειο, μια πόλη που παρά τις ασχήμιες και τα μειονεκτήματα της εξακολουθεί να διατηρεί μια ξεχωριστή γοητεία για όλους τους παραπάνω και πολλούς ακόμα λόγους!

Στην ερώτηση "Τι αγαπάω στο Ηράκλειο" όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς υπάρχουν πολλές και διάφορες απαντήσεις : "παραλίες, ήλιος, (αγία πελαγία)", "για τους ανθρώπους του", "για τον όμορφο Κούλε", "για τα ωραία καλοκαιρινά του βράδια", "για την παραλιακή και το δέντρο στο παλιό καφέ", "γιατί ... σα τσι κοπελιές του Ηρακλείου... πουθενά", "για τα άτομα που το κρατούν ζωντανό", "για αυτά που πέρασαν και αυτά που θα έρθουν" είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αναγράφονται...

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον ανοιχτό πολυχώρο πολιτισμού Ideopolis που με τη συνεργασία του ιδιοκτήτη του ίντερνετ καφέ που στεγάζεται στο κτίριο δημιούργησαν έναν τοίχο που έγινε σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν αυτή την πόλη!

Το ideopolis είναι ένας ανοιχτός πολυχώρος πολιτισμού όπου άνθρωποι και ομάδες προωθούν πολιτιστικές, εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις.

Cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα