#NoLostGeneration της Unicef: Η 7χρονη Μαλάκ που έγινε καρτούν συγκινεί

Συγκινεί το βίντεο της Unicef που παρουσιάζει ένα προσφυγόπουλο και το πώς βιώνει το  ταξίδι του με τη βάρκα προς ένα ασφαλές καταφύγιο για το ίδιο και την οικογένειά του.

Ο τίτλος του βίντεο με την ιστορία της 7χρονης που έγινε καρτούν είναι, «Η Μαλάκ και η Βάρκα» ( Malak and the Boat).

«Η Μαλάκ και η Βάρκα» αποτελεί μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Unfairy Tales» που εντάσσονται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής εκστρατείας #NoLostGeneration της Unicef για τα 5 χρόνια εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά , σύμφωνα με τη Unicef, ζουν ως πρόσφυγες ή αναζητούν ασφαλές καταφύγιο ενώ πάνω από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκην από ανθρωπιστική βοήθεια.

Η επόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο με τίτλο «Η Ivine και το μαξιλάρι» (Ivine and Pillow).

'Η 7χρονη Μαλάκ είναι ένα από τα οκτώ εκατομμύρια παιδιά που οι ζωές τους είναι στο περιθώριο εξαιτίας του πολέμου στη Συρία. Λέει την ιστορία του τρομακτικού ταξιδιού της να διασχίσει τη Μεσόγειο.

Λέει πως ήταν έντρομη, φοβόταν ότι θα πνιγεί, κρύωνε και τα κύματα τους έβρεχαν μέσα στη βάρκα. Οσο προχωρούσε η βάρκα, τα κύματα γίνονταν όλο και πιο απειλητικά, σαν άγρια θηρία. Φοβόταν. Μετά, μιλάει για τους φίλους που είχε πίσω στην πατρίδα και τώρα δεν έχει κανέναν. Και κλαίει.

Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις ζουν παιδιά, είναι το μήνυμα στο τέλος του βίντεο.

Στο τέλος του βίντεο, η Μαλάκ εμφανίζει το αληθινό της πρόσωπο, είναι ένα κορίτσι 7 ετών. Και αυτή είναι η αληθινή ιστορία της.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα