Η αλήθεια πίσω από τη viral φωτογραφία του Φίλη και το αντίδωρο

Χιλιάδες είναι τα σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την φωτογραφία που δημοσίευσε το dogma.gr την ημέρα της εορτής του Αγίου Αθανασίου.

Η φωτογραφία, που έχει γίνει Viral, απεικονίζει τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη να ασπάζεται το χέρι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και να παίρνει αντίδωρο μετά την θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν παρέμβει στην φωτογραφία γράφοντας πάνω διάφορα σαρκαστικά σχόλια. Να θυμίσουμε ότι ο νυν Υπουργός Παιδείας ήταν αυτός που πριν από περίπου ένα χρόνο έκανε λόγο για εμπορία λειψάνων, κάνοντας αυστηρή κριτική στην Εκκλησία, για την μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Έκπληκτους άφησε τους πιστούς που εκκλησιάζονταν, την ημέρα του Αγίου Αθανασίου, ο σκληρός απέναντι στην Εκκλησία κ. Φίλης, ο οποίος συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο ιερό ναό στο Πολύδροσο, έλεγε μαζί με τους πιστούς το «Πάτερ Ημών» και έσπευσε από τους πρώτους να ασπαστεί το χέρι του Αρχιεπισκόπου και να πάρει αντίδωρο.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Υπουργό χρόνια, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που εκκλησιάζεται και μάλιστα, όπως έχει αποκαλυφθεί παλαιότερα ο κ. Φίλης ήταν ψάλτης και μάλιστα σε αφιερωματική ραδιοφωνική εκπομπή με αφορμή την εορτή του Πάσχα, έψαλλε τα εγκώμια.

Η αλήθεια είναι πως ο Υπουργός είναι σε μία πολύ δύσκολη θέση αυτήν την περίοδο. Ιεράρχες μιλώντας στο dogma.gr αναφέρουν πως η κυβέρνηση, για να στηρίξει τις αριστερές της θέσεις πρέπει να «τα βάλει» με την Εκκλησία, αφού στα υπόλοιπα θέματα, τα οικονομικά, δεν έχει καταφέρει να στηρίξει τις θέσεις της.

dogma.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα