Βόλος: Το σύνθημα στον τοίχο που συγκίνησε και τον διευθυντή του σχολείου

Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του ίντερνετ και προκαλούν τα σχόλια των χρηστών του facebook - Η απόφαση του διευθυντή όταν διάβασε το μήνυμα...

 

Μία ροζ καλημέρα στο πλατύσκαλο της εισόδου του σχολείου. Ροζ καρδούλες διαγράφουν μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στο σχολικό προαύλιο και καταλήγουν στο μήνυμα που είναι γραμμένο πάνω στο σχολικό τοίχο: «όταν ο ήλιος ανατείλει από τη δύση, μόνο τότε θα πάψω να σ’ αγαπώ». Πρόκειται για ένα μήνυμα γραμμένο σε ένα σχολικό τοίχο, στο 2ο ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας του Βόλου, για το οποίο δόθηκε εντολή να μην σβηστεί. «Αποδεικνύει την ευαισθησία των σημερινών νέων και τα πλούσια αισθήματα που τρέφουν», δικαιολόγησε την απόφασή του, ο διευθυντής του σχολείου, Σωκράτης Σαβελίδης.

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Οι τοίχοι των σχολείων ασφυκτιούν από συνθήματα κάθε λογής, που αναγράφονται με μαύρα σπρέι. Οι διευθυντές των σχολείων, δεν προλαβαίνουν να δίνουν εντολές για το σβήσιμό τους, με αποτέλεσμα πολλοί σχολικοί τοίχοι να είναι γεμάτοι... μπαλώματα από τα σβησμένα συνθήματα.

Πολλές φορές γκράφιτι που γίνονται με έξοδα του σχολείου για να ομορφύνουν οι εξωτερικοί τοίχοι, καταστρέφονται με λίγο μαύρο σπρέι και ένα άχαρο σύνθημα. Τα συνθήματα καλούνται να σβήσουν με προσωπική εργασία, καθηγητές, μαθητές, ακόμη και γονείς.

Οι προϋπολογισμοί των σχολείων επιβαρύνονται για την αγορά μπογιάς, κάτω από την οποία καλύπτονται οι κομματικές θέσεις, τα πολιτικά πιστεύω ή οι αθλητικές προτιμήσεις των συγγραφέων. Πολλές φορές στους τοίχους γίνεται «πόλεμος» μεταξύ αντίθετων «πιστεύω».Ενα ερωτικό μήνυμα όμως, γραμμένο από το χέρι ενός έφηβου προς την εκλεκτή της καρδιάς του, συγκίνησε και γράφτηκε για να μείνει.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα