Βαρουφάκης: Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας με μαστίγωνε για να πω Ναι

Βαρουφάκης: Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας με μαστίγωνε για να πω Ναι

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στα υπόγεια της Κουμουνδούρου με τον πρώην αρχηγό, προκειμένου να υποκύψει και να προδώσει τις ιδέες του, περιέγραψε σε νέα συνέντευξή του σε γερμανικό κανάλι, ο πρώην υπουργός Οικονομίας
Τα νωπά – ακόμα – ίχνη από το μαστίγιο πάνω στο καλοσχηματισμένο σώμα του, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Γιάνης Βαρουφάκης, δίνοντας μια νέα διάσταση σε όσα συνέβησαν τη δραματική βραδιά του δημοψηφίσματος.

Για πρώτη φορά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μίλησε και για τη σωματική βία (πέρα από την ψυχολογική), που άσκησαν πάνω του τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ομολογήσει πίστη στους δανειστές και να τους πει πού έχει κρύψει τον πολύγραφο όπου τύπωνε τις προκηρύξεις υπέρ του «Όχι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ είχαν περάσει ολόκληρη τη μέρα με τον Αλέξη Τσίπρα γελώντας και συζητώντας, μόλις άνοιξαν οι κάλπες, το βλέμμα του προέδρου σκοτείνιασε. Τότε τον παρέσυρε στα υπόγεια των γραφείων με την πρόφαση ότι εκεί έχει κρύψει χύμα τσίπουρο.

Όμως στα υπόγεια, αντί για τσίπουρο, τον περίμενε μια ομάδα από δέκα προεδρικούς, που αφού τον έδεσαν με αλυσίδες, του έσκισαν το πουκάμισο και τον απείλησαν ότι «έχουν τρόπους να τον κάνουν Μνημονιακό...».

«Κανείς δεν έχει αντισταθεί για πολύ», θυμήθηκε ο Γιάνης, με το βλέμμα του να σκοτεινιάζει. Στη συνέχεια και ενώ η φωνή του έσπαγε κατά διαστήματα από τους λυγμούς, περιέγραψε στον δημοσιογράφο τα χτυπήματα με μαστίγιο, τα βραστά αυγά κάτω από τις μασχάλες και – το χειρότερο απ’ όλα, την απειλή ότι αν δε λυγίσει, θα καταστρέψουν την γκαρνταρόμπα του.

Σύμφωνα πάντα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, κάποια στιγμή έφτασε πολύ κοντά στην ομολογία, αλλά τότε, εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, άρχισε να τραγουδά από μέσα του τον Εθνικό Ύμνο. Αυτό του έδωσε δύναμη να συνεχίσει να αντιστέκεται.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Moufanet

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα