Βαρουφάκης: Κύριε συνταγματάρχα, δεχόμαστε επίθεση

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη η σκηνή διαδραματίστηκε στις 25 Μαρτίου στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων. Ο Γιάνης Βαρουφάκης που ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εορτασμούς, φορώντας το γνωστό σακάκι του και άσπρο πουκάμισο, πηγαίνει κατευθείαν σε έναν συνταγματάρχη, τον χαιρετά στρατιωτικά και του λέει: «Κύριε συνταγματάρχα, δεχόμαστε επίθεση...». Ο συνταγματάρχης τον κοίταξε έκπληκτος: «Από ποίους δέχεστε επίθεση, κύριε υπουργέ;» ρώτησε.

Και ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε: «Δεχόμαστε επίθεση από τον... Ντράγκι». Ο συναταγματάρχης τον κοιτούσε απορημένα και θα συνέχιζε να τον κοιτάζει έτσι όταν στην «παρέα» προστέθηκε και ο Στ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια ενώπιον του συνταγματάρχη και άλλων δύο αξιωματικών του Στρατού Ξηράς ακολούθησε ο εξής διάλογος: «Γιάνη, αύριο θα στείλεις τις μεταρρυθμίσεις;» ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης. Ο υπουργός πάλι με το γνωστό χαμογελαστό ύφος απάντησε: «Σου είπα μην πιστεύεις αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμενε «δεν τα λένε οι δημοσιογράφοι, η κυβέρνηση το ανακοίνωσε».

Τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκε να κόψει τους αστεϊσμούς και να απαντήσει: «Ξέρεις, οι μεταρρυθμίσεις είναι έτοιμες, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αυτές. Είναι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις».

Και η συζήτηση έκλεισε εκεί γιατί κάποιοι τον πλησίασαν και ήθελαν να βγουν... σέλφι μαζί του!

πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα