Βαρουφάκη εσύ σούπερ σταρ, με το λιλά σημειωματάριο

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο Γιάννης με το ένα ν, λόγω αισθητικού θέματος αλλά και για να πάει κόντρα στην δασκάλα του που τον τιμώρησε, είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, το πρόσωπο των ημερών, καθώς αυτός είναι ο νέος «τσάρος» της οικονομίας και όλοι περιμένουν να ακούσουν τις προτάσεις του για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αν η Ελλάδα έχει έναν οικονομολόγο-σταρ αυτός είναι ο Γιάννης Βαρουφακης, όπως έγραφε το Spiegel την παραμονή των εκλογών. Γνωστός μπλόγκερ, όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, έγινε γνωστός στον ελληνικό λαό λόγω της οικονομικής κρισης. Διαφορετικά, όπως λέει, θα τον ήξεραν μόνο …φοιτητές, συνάδελφοι και φίλοι του. Δήλωνε μάλιστα "... απόλυτα ικανοποιημένος γράφοντας τα γραφτά μου και διδάσκοντας, και παράλληλα ένα 100% «ζώον πολιτικόν» το οποίο όμως δεν είχε καμία όρεξη να εμπλακεί στο παίγνιο της εξουσίας και στην εκλογική διαδικασία. Ακόμα έτσι νιώθω."

Σπούδασε μαθηματικά και οικονομικά στην Βρετανία. Στα πανεπιστημιακά έδρανα του Essex, East 'Anglia, Γλασκώβης και Cambridge από το 1993 πριν «μεταναστεύσει» ξανά στην Αυστραλία στο πανεπιστήμιο του Sydney. Από το 2000 καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ από το 2012 έως μέχρι πρότινος δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ο Βαρουφάκης, εχθές, ημέρα συνεδρίασης του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, ντυμένος με εντυπωσιακό πουκάμισο, σκούρο κοστούμι και σακίδιο τράβηκε πάνω του όλα τα βλέμματα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.
Η λεπτομέρεια που έκανε όλους να πέσουν επάνω του  ήταν αυτό το λιλά σημειωματάριό του!
Ο νέος υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στη Βουλή με σακίδιο στην πλάτη, χαμογελαστός και φορώντας ένα μπλε καρό πουκάμισο και σκούρο γκρι κοστούμι. Στη γοητεία του προσθέτει το επιμελώς ξυρισμένο κεφάλι του.

Κάθισε στη θέση του ακριβώς απέναντι από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έβγαλε το λιλά μπλοκάκι του και σημείωνε ό,τι πίστευε πως ήταν σημαντικό.

Γιατί ένας απόλυτος σταρ, ξέρει να τραβά τα φλας της δημοσιότητας επάνω του ακόμα και με τις λεπτομέρειες!

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα