Στα viral της Τρίτης η ορκωμοσία και η αναγκαστική προσγείωση

Καλημέρα, καλημέρα! Άλλη μία "λαμπρή" μέρα μας έφερε η νέα κυβέρνηση Τσίπρα- το είχε υποσχεθεί άλλωστε με το θετικό της διαφημιστικό σποτ!
Ομολογώ ότι η στήλη αυτή δεν δημιουργήθηκε για να σχολιάζει την πολιτική κατάσταση, για να μην πω ότι δημιουργήθηκε ακριβώς για τον αντίθετο λόγο... για να ξεφεύγουμε!
Αλλά αντέχεις; Αντέχεις να μην σχολιάσεις όλα αυτά τα "κοσμοϊστορικά" που συμβαίνουν γύρω μας;
Μπήκαν τα τζιν, τα μπουφάν, τα δερμάτινα, τα 30χρονα μέσα στο Προεδρικό να ορκιστούν και ξεσηκώθηκε ο καθώς ... πρέπει κόσμος μας, ο - τόσα χρόνια συνηθισμένος στην μούχλα και τον συντηρητισμό-  εαυτός μας!

Πού πας Ζωή με το λεμονί πανωφόρι και το φούξια παντελόνα μπροστά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που νόμισε ότι τον είχαν ξεχάσει και ο κόσμος και οι εξελίξεις αλλά και τα χρώματα;
Που πας παιδί μου, 30χρονε, με τα πουκάμισα έξω και τα μποτάκια, σε ένα γκρίζο - μέχρι εχθές- Προεδρικό Μέγαρο;
Όλα είναι θέμα προβολής και περιτυλίγματος όπως υποστήριξε και μία φίλη σχολιάζοντας την χθεσινή - ίσως σε κάποια σημεία- υπερβολικά γεμάτη σημειολογικές "παραστάσεις".
Το σημαντικό είναι αυτό που λέει και το σύνθημα στον τοίχο: Δεν υπάρχει φυσιολογικό, μόνο συνηθισμένο.

Ας δώσουμε χρόνο και όλες μας τις ευχές σε αυτήν τη νέα κυβέρνηση που απαρτίζεται από μη - συνηθισμένους πολιτικούς, που πέταξαν τις γραβάτες, όπως και ο πρωθυπουργός τους.
Μην κρίνουμε εύκολα από την εμφάνιση εμείς αλλά και εκείνοι ας μην σταματήσουν στους συμβολισμούς και την σημειολογία της χαλαρής εμφάνισης.

Ο συντηρητισμός έχει ποτίσει ακόμα και τους τοίχους σε όλο τον κρατικό μηχανισμό που χρειάζεται έναν ουσιαστικό αέρα αλλαγής...  εκ θεμελίων.
Μπορεί να χρειαστεί να γκρεμιστούν κάποια - κάποιοι για να επέλθει η πολυπόθητη από τον λαό, αλλαγή.

Εκτός από τα απίστευτα tweets της χθεσινής ημέρας που πραγματικά έγιναν viral, επέλεξα σήμερα ένα - καθαρά συμβολικό - βίντεο: Ένα μικρό αεροπλάνο, ένα μονοκινητήριο, εκεί στην Χαβάη, έμεινε από καύσιμα και μετά από κατάλληλους χειρισμούς κατάφερε ο ψύχραιμος πιλότος και βγήκε ζωντανός στο μικρό φουσκωτό του βαρκάκι.

Τα μεγάλα, εντυπωσιακά αεροσκάφη, με τους έμπειρους πιλότους και τις αστραφτερές αεροπορικές εταιρείες, δεν οδηγούν σε επιτυχή προσθαλάσσωση, σε επιτυχή διάσωση, κατ' ανάγκη, μόνο και μόνο λόγω εμφάνιση και εμπειρίας!

Οι παραλληλισμοί εύλογοι και καθόλου τυχαίοι!

Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου και αισιοδοξείτε!

Όλα είναι δύσκολα αλλά η διάσωση από την δύσκολη αυτή κατάσταση, θέλει καλοπροαίρετη προσπάθεια και  σωστούς χειρισμούς!

Φτάνει πια με τους έμπειρους  ... πιλότους!

Καλημέρα και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα