Βρετανία: Αυτό είναι το διασημότερο τραγούδι στις κηδείες

Όσο κι αν ακούγεται σαν καλοφτιαγμένο ανέκδοτο, το θρυλικό πλέον τραγούδι που ακούστηκε στην ταινία των Monty Python, "Life Of Brian" αποτελεί σήμερα την πιο δημοφιλή μουσική επιλογή για τις κηδείες που γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά πως το χαρούμενο σφύριγμα των μελλοθάνατων που κρέμονταν από το σταυρό παίζει πιο συχνά από κάθε άλλο, στις βρετανικές εκκλησίες συνοδεύοντας κάποιον νεκρό στην τελευταία κατοικία.

To δημοσίευμα της εφημερίδας "The Independent" είναι ακόμη πιο ξεκαρδιστικό αν αναλογιστείς πως η ταινία που πραγματευόταν με χιουμοριστικό τρόπο τη ζωή του Ιησού Χρηστού, είχε λογοκριθεί ως βλάσφημη την εποχή της κυκλοφορίας της.

Το "Always Look On The Bright Side Of Life" κατάφερε να βρεθεί πιο ψηλά από δεκάδες κλασικά τραγούδια που εδώ και δεκαετίες επιλέγονται στις νεκρώσιμες ακολουθίες, ενώ έριξε από το νούμερο ένα το τραγούδι "My Way" του Frank Sinatra που καταλάμβανε την κορυφή εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία.

Εδώ βέβαια,  έρχεται κάποιος να αναρωτηθεί ποιος είναι εκείνος που κρατάει ιστορικό και top 10 με τα τραγούδια που επιλέγει κανείς για την κηδεία ενός αγαπημένου του προσώπου. Παρ 'όλα αυτά, χάρη σε αυτό το παράξενο chart, σήμερα μπορούμε να διαβάζουμε μια πραγματικά απολαυστική είδηση.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα