Πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να αγγίξει η ηλεκτρική σας σκούπα

Αυτές είναι οι απαγορευμένες ζώνες στις οποίες η ηλεκτρική σκούπα σας «τρώει» πόρτα.

Όλοι έχουμε κατά καιρούς ευχαριστήσει τον Hubert Cecil Booth, εφευρέτη της ηλεκτρικής σκούπας – και έχουμε πολύ καλούς λόγους. Η ηλεκτρική σκούπα άλλωστε είναι «σωτήρας» κάθε νοικοκυράς μιας και κάνει το εξονυχιστικό σκούπισμα πραγματικότητα και μάλιστα σε χρόνο-αστραπή. Για εσάς, λοιπόν, που αγαπάτε αυτό τον πολύτιμο σύμμαχο για την καθαριότητα του σπιτιού σας, ετοιμάσαμε έναν κατάλογο με τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να αγγίξει ποτέ η ηλεκτρική σκούπα σας. Γιατί; Μα φυσικά για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της.

Καρφιά και βίδες Όχι, η ηλεκτρική σκούπα σας δεν είναι φτιαγμένη για να «ρουφά» και να αντέχει τα πάντα. Ακόμη και μια μικρή βελόνα ή καρφίτσα μπορεί να τρυπήσει τη σακούλα της συσκευής σας και, επομένως, να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε αυτήν. Προσέχετε, λοιπόν, για να έχετε και μαζέψτε τα καρφιά, τις βίδες ακόμα και τους συνδετήρες σας με τον πατροπαράδοτο τρόπο: τη σκούπα και το φαράσι. Σκουριασμένες βίδες; Δείτε πώς θα τις ξεκολλήσετε.

Σπασμένα γυαλιά Μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο, αλλά πάνω στον πανικό του σπασμένου ποτηριού ή του αγαπημένου βάζου σας μπορεί να υποκύψετε... σε αυτό το μεγάλο λάθος. Τα θρύψαλα μπορεί να προκαλέσουν τεράστια κι ανεπανόρθωτη ζημιά τόσο στον κάδο όσο και το μοτέρ της ηλεκτρικής σκούπα σας οπότε κρατήστε την μακριά τους. Δείτε πώς θα καθαρίσετε τα γυαλιά εύκολα κι αποτελεσματικά.

Όχι στα καλλυντικά Έπεσε στο πάτωμα λοσιόν, μέικ απ, μάσκαρα ή σκιά ματιών; Πιάστε σκούπα, φαράσι ή σφουγγαρίστρα αλλά όχι ηλεκτρική... εκτός κι αν θέλετε το σπίτι σας να βαφτεί με το χρώμα της αγαπημένης σας σκιάς ματιών.

Φαγητό γιοκ Η ηλεκτρική σκούπα δεν τα πάει καλά με τα υπολείμματα φαγητού - ειδικά αν το φαγητό είναι ζεστό και νωπό. Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό το υγρό να προκαλέσει ζημιά στο μοτέρ της. Αποφύγετε λοιπόν να την φέρνετε σε επαφή με το μαγειρεμένο φαγητό εκτός κι αν οι οδηγίες χρήσεις της σκούπα σας σας το επιτρέπουν. Κάτι μυρίζει; Δείτε πώς θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του φαγητού από το σπίτι.

Κανένα χώμα Ωραία, μόλις φυτέψατε τα νέα λουλούδια στις γλάστρες σας και, πάνω στην κούρασή σας, μπορεί να σας φαίνεται έξυπνη ιδέα να μαζέψετε τα παρακείμενα χώματα με την ηλεκτρική σκούπα. Ξανασκεφτείτε το: το χώμα μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το μοτέρ της. Αν το τολμήσετε, σας βλέπουμε σύντομα να ψάχνετε νέα σκούπα.

 

spirossoulis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα