Οι 4 εναλλακτικές χρήσεις των αυγών

Τα αυγά τα τρώμε τηγανητά, παρέα με μπέικον, φρυγανισμένο ψωμί, χτυπημένα με αλλαντικά, λουκάνικα, ντομάτα και φέτα. Τα βάζουμε σε γλυκά και στις αγαπημένες μας σπιτικές κρέπες και τηγανίτες, καλό θα ήταν όμως να τα χρησιμοποιούμε και αλλιώς; Πώς; Έχουμε και λέμε.


1. Στα μαλλιά

Αν τα μαλλιά σου χρειάζονται ένα boost λάμψης και δύναμης τότε τα αυγά είναι η απάντηση που ψάχνεις. Όπως ξέρεις είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, οπότε μπορείς να κάνεις διάφορες μάσκες με αυτά. Δοκίμασε την εξής: Χτύπα ένα αυγό ( μερικούς κρόκους αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ξηρά) με λίγο λάδι και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου. Αν δεν θέλεις να μυρίζεις σαν ομελέτα όσο περιμένεις (20 λεπτά συνολικά) να δράσει η μάσκα, πρόσθεσε λίγα αιθέρια έλαια. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και είσαι έτοιμη!


2. Στο πρόσωπο

Οι πρωτεΐνες που έχει βοηθάνε σημαντικά και την υγεία της επιδερμίδας σου ενώ η περιεκτικότητα του ασπραδιού σε κολλαγόνο ενισχύει την ελαστικότητα και σου δίνει λάμψη. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα ανακάτεψε ένα κρόκο με μια κ.σ γάλα, άπλωσε το μείγμα με βαμβάκι στο πρόσωπο και άφησέ το για 15 λεπτά. Αφαίρεσε τη μάσκα με χλιαρό νερό και μετά ρίξε μπόλικο κρύο νερό.


3. Στις κατασκευές


Το ασπράδι κολλάει όταν στεγνώνει, οπότε σε περίπτωση, δεν ξέρω, που είσαι νηπιαγωγός και ξεμείνεις από κόλλα ενώ φτιάχνεις κατασκευές με χαρτόνι για τα πιτσιρίκια, δώσε του μια ευκαιρία, δεν ξέρεις ποτέ! Ασε που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τσόφλι ως ψηφιδωτό και να φτιάξεις τα δικά σου βάζα!


4. Στα φυτά

Αν έχεις φυτά και θέλεις να τα φροντίσεις, πότισέ τα με το νερό που μένει στο κατσαρολάκι όταν βράζεις τα αυγά σου. Ω, ναι! Το τσόφλι έχει υψηλά ποσοστά ασβεστίου, κάτι που βοηθάει πολύ τα λουλούδια σου.

Διαβάστε ακόμα:

Οσα δεν ξέρεις και θες να μάθεις για την τσίχλα!


ladylike

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα