Προφυλάξτε την υγεία σας από 3 τοξικά σημεία του σπιτιού

Διαβάστε ποια είναι τα σημεία του σπιτιού σας που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία σας και προφυλαχθείτε από αυτά.

Δυστυχώς συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Εστίες μόλυνσης και τοξικότητας παρουσιάζονται ακόμη κι εκεί που καθαρίζετε καθημερινά. Σας παρουσιάζουμε 3 σημεία υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθούν τοξικά για την υγεία σας.

Ντουλάπα Κι όμως μέσα της μπορεί να βρείτε τοξικά στοιχεία. Ο αέρας που έχει -κατά κάποιον τρόπο- εγκλωβιστεί εκεί, μπορεί να έχει «εμπλουτιστεί» με χημικές ενώσεις που έχουν δραπετεύσει από τα εντομοαπωθητικά ή τα ρούχα που έχουν επιστρέψει από το καθαριστήριο. Επιπλέον, η ναφθαλίνη όταν  απελευθερωθεί στον αέρα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια, ενώ αν έρθει σε επαφή με το δέρμα ενδέχεται να προκαλέσει δερματίτιδες.

Νεροχύτης Είναι το σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά τους. Αν, μάλιστα, σε αυτό συνηθίζετε να αποθηκεύετε τα εντομοαπωθητικά σας,  μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά τοξική περιοχή. Γιατί; Τα εντομοαπωθητικά οφείλουν την αποτελεσματικότητά τους στις ενεργές ενώσεις που εμπεριέχουν. Ωστόσο, αν κατά λάθος τις εισπνεύσετε, αυτές οι ενώσεις μπορεί να προκαλέσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Άμμος της γάτας Το συννεφάκι της σκόνης που σηκώνεται κάθε φορά που αδειάζετε την άμμο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους πνεύμονές σας κι έντονο, στιγμιαίο βήχα. Καλύτερα να το αδειάζετε πάντα σε ανοιχτό χώρο για να μην επιβαρύνετε το αναπνευστικό σας.

spirossoulis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα