Πώς να διατηρήσετε ζωντανό το χρώμα των κομμένων φρούτων

Μια υγιεινή πρόταση για επιδόρπιο είναι η ποικιλία κομμένων φρούτων εποχής. Τα κομμένα φρούτα όμως αν μείνουν πολύ ώρα χωρίς να καταναλωθούν αρχίζουν και μαυρίζουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί η έκθεση στον αέρα, το φως ή τη θερμότητα θα «μαυρίσει» το κομμένο σημείο λόγω της οξειδωτικής διαδικασία που υφίσταται.

Για να μην αναγκάζεστε να καταναλώνετε αμέσως τα φρούτα, που μόλις κόψατε και έχετε σερβίρει στους καλεσμένους σας,  τότε ρίξτε λίγη σόδα ή μεταλλικό ανθρακούχο νερό για να τα προστατέψετε από το πρόωρο μαύρισμα που δεν θα τα κάνει ελκυστικά στην όψη τους.

gobastileto

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα