Τα πράγματα που δεν είχατε υπολογίσει όταν αρχίσατε δίαιτα

Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική. Ειδικά στις περιπτώσεις που κάποιος καλείται να χάσει ένα μεγάλο αριθμό κιλών. Τότε μιλάμε για μία μεταμόρφωση που μπορεί να σας αλλάξει τι ζωή. Υπάρχουν, όμως, και μερικά πράγματα για τα οποία δεν σας έχει προετοιμάσει κανείς.

Μπορεί να αλλάξει το σώμα σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει σε μία νύχτα και ο τρόπος που το βλέπετε
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ έχουν χάσει 30 κιλά, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους ως παχύ. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που έρχεται σε μία μέρα, αντίθετα χτίζεται με τον καιρό. Οι άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι, έχουν βιώσει για πάρα πολλά χρόνια αυτά τα αρνητικά συναισθήματα απέναντι στον εαυτό τους και παρόλο το σώμα τους έχει αλλάξει, εσωτερικά παραμένουν οι ίδιοι. Η εσωτερική μεταμόρφωση θα γίνει μετά από καιρό.

Μπορεί να σας μείνει επιπλέον δέρμα
Η απώλεια βάρους, και ειδικά όταν πρόκειται για πολλά κιλά, αφήνει ως ενθύμια μία επιπλέον ποσότητα δέρματος και ραγάδες. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο να μειωθούν αυτές οι συνέπειες της απώλειας βάρους αλλά σίγουρα δεν μπορεί να τις εξαλείψει. Ο συνηθέστερος τρόπος για να ξεφορτωθεί κανείς αυτό το επιπλέον δέρμα είναι μέσω πλαστικής επέμβασης.

Μερικές σχέσεις μπορεί να αλλάξουν
Μπορεί μέχρι πρόσφατα να είχατε συνηθίσει να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά με τον κολλητό σας τρώγοντας πίτσες ή ο σύζυγός σας να δυσανασχετεί με τα βραστά λαχανικά που του σερβίρετε. Η αλήθεια είναι ότι καθώς αποκτάτε όλο και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες τόσο μπορεί να διαταράσσονται οι διαπροσωπικές σας σχέσεις. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι ανοίγετε μπροστά σας ένας νέος κόσμος όπου μπορείτε να γνωρίσετε καινούριο κόσμο, να κάνετε νέους φίλους και όλα αυτά μέσα στο νέο σας σώμα.

Η νέα σας γκαρνταρόμπα θα σας στοιχίσει
Μόλις φτάσετε το ιδανικό σας βάρος, θα δημιουργηθεί η ανάγκη να ανανεώσετε την ντουλάπα σας με ρούχα που σας κάνουν και σας κολακεύουν. Όσα περισσότερα είναι τα κιλά που έχετε χάσει, τόσο περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ θα χρειαστεί να προμηθευτείτε. Φυσικά όλα τα νέα ρούχα θα σας στοιχίσουν αλλά θα αξίζει τον κόπο. Πριν ξετινάξετε το πορτοφόλι και τις πιστωτικές σας επισκεφτείτε τα μπαζάρ της πόλης και δοκιμάστε να ανταλλάξετε ρούχα με τους φίλους και τους γνωστούς σας.

Οι γύρω σας μπορεί να νομίζουν ότι σας υποστηρίζουν
Καθώς θα μεταμορφώνεστε το περιβάλλον σας θα αρχίσει να παρατηρεί ολοένα και περισσότερο τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σώμα σας. Κάποιοι θα είναι απόλυτα υποστηρικτικοί και θα καταλαβαίνουν τι περνάτε και άλλοι όχι τόσο. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή θα είναι πάνω σας. Για κάποιος ανθρώπους, ακόμα και το «αδυνάτησες!» που θα βγει από το στόμα ενός φίλου σας, μπορεί να είναι μία υπενθύμιση του βάρους που είχατε και να σας γεμίσει με αρνητικά συναισθήματα. Είναι σημαντικό να είστε ψύχραιμοι και να αναγνωρίζετε την καλή πρόθεση των φίλων σας.

Huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα