Από παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό! Οικονομικές και έξυπνες προτάσεις

Μια αλλαγή στα χρώματα είναι τόσο ουσιαστική που πραγματικά θα αλλάξει όλη την όψη του δωματίου. Ακόμα και η επίπλωση που μπορείτε να διατηρήσετε, θα φαίνεται εντελώς διαφορετική αλλάζοντας το φόντο που την περιβάλει.

Για μεγαλύτερο ενθουσιασμό από την πλευρά των παιδιών, κάντε πρώτα μια συζήτηση μαζί τους για να μάθετε αυτά τι χρώματα προτιμούν. Το πλέον σίγουρο είναι πως μπορείτε να τους κάνετε το χατίρι, συνδυάζοντας ακόμα ένα ή δύο δικής σας επιλογής, αν θεωρήσετε πως οι επιλογές τους είναι εκκεντρικές για τα γούστα σας.

Η συμμετοχή του κάθε παιδιού στη δημιουργία του προσωπικού του χώρου τα γεμίζει εκτός από να τα ενθουσιάζει, ενώ μετά την ολοκλήρωση του, τα κάνει να αισθάνονται περισσότερη άνεση και οικειότητα μέσα στο χώρο αυτό.

Με το να βάψετε τον ένα τοίχο με χρώμα για πίνακα, θα έχετε δημιουργήσει ένα πολύ ξεχωριστό χώρο, δίνοντας στο παιδί σας τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει χωρίς άγχος για να σχεδιάσει ότι επιθυμεί. Μην ξεχνάτε πως τα χρώματα αυτά δεν είναι διαθέσιμα μόνο σε μαύρο ή πράσινο, αλλά σε ότι χρώμα θέλουμε.

Μεγάλη δυνατότητα ώστε να διακοσμήσει τον τοίχο του όπως θέλει, μας δίνουν και οι πίνακες με φελλό. Για πολύ πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, επενδύστε ένα τοίχο με φύλλα φελλού που θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και σε ιδιαίτερα οικονομική τιμή.

Τοποθετήστε ράφια αντί για κομοδίνα και αφήστε τα να τα διακοσμήσουν μόνοι τους με ότι θέλουν τα ίδια. Ανάλογα κινηθείτε και στο υπόλοιπο δωμάτιο. Μεγαλώνοντας, οι υποχρεώσεις στο σχολείο μεγαλώνουν και αυτές οπότε τα ράφια είναι πάντα απαραίτητα σε ένα εφηβικό δωμάτιο.
Διαβάστε αναλυτικά και δείτε προτάσεις εδώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα