Οικονομική οδήγηση: Δέκα συμβουλές για να τα καταφέρεις

Με τη βενζίνη στο 1,7 ευρώ/λίτρο και τις αμοιβές όλο και χαμηλότερες, κανείς τρόπος που θα εξοικονομήσει καύσιμα στο αυτοκίνητό μας δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Η παράλειψη σέρβις, οι υψηλές ταχύτητες, η λάθος πίεση στα ελαστικά και η επιθετική οδήγηση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που αυξάνουν την κατανάλωση. Και για να τους εξαλείψουμε αρκεί να αλλάξουμε λίγες από τις οδηγικές μας συνήθειες προς το οικονομικότερο.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα τρόπους που μειώνουν το κόστος της μετακίνησης και που, τελικά, αυξάνουν τα χιλιόμετρα που θα κάνετε με τα ίδια λίτρα καυσίμου.

Σβήστε τη μηχανή στις ολιγόλεπτες στάσεις

Κάθε κινητήρας σε λειτουργία καίει περισσότερο καύσιμο από όσο ότα ν είναι σβηστός, και αυτό είναι ένα αξίωμα που συχνά ξεχνάμε. Επιπλέον, τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται «ζέσταμα» το πρωί. Ξεκινήστε κανονικά και χωρίς καθυστέρηση.

 

Ανοιχτά παράθυρα στην πόλη, κλειστά στην εθνική οδό

Εκτός από το κατακαλόκαιρο που η ζέστη είναι ανυπόφορη, την άνοιξη και το φθινόπωρο δεν χρειαζόμαστε κλιματισμό για να νιώσουμε άνετα με τη θερμοκρασία. Σβήστε λοιπόν το A/C όσο οδηγείτε στην πόλη (οικονομία έως και 21%) και ενεργοποιήστε το στον αυτοκινητόδρομο όπου τα ανοιχτά παράθυρα αυξάνουν -λόγω αντίστασης του αέρα- την κατανάλωση έως και 15%.

 

Μην παραλείπετε τα σέρβις

Η σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου εγγυάται πως τα εξαρτήματά του λειτουργούν αποτελεσματικά. Παλιό φίλτρο αέρα, μη ευθυγραμμισμένοι τροχοί και χαμηλή στάθμη λαδιού στον κινητήρα όχι μόνο αυξάνουν την κατανάλωση -μέχρι και 13%- αλλά αυξάνουν και τους εκπεμπόμενους ρύπους με κίνδυνο να σας επιβληθεί πρόστιμο σε τυχόν έλεγχο καυσαερίων.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

 

Πηγή: fortunegreece.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα