Βάσεις 2016: Οι τελευταίες εκτιμήσεις. Ανεβαίνουν οι περιζήτητες σχολές.

Μεγάλη άνοδο στις περιζήτητες σχολές προβλέπουν οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που έδωσε το υπουργείο Παιδείας στη δημοσιότητα προκύπτει συνωστισμός στις μεσσαίες βαθμολογίες. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής, δήλωσε πως «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές».

Με μια πρώτη ματιά τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις.

Οι Ιατρικές θεωρείται βέβαιο ότι θα πιάσουν (στην Αθήνα για παράδειγμα) τα 19.000 μόρια.

Οι Νομικές την ίδια ώρα αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Αντίθετα οι Παιδαγωγικές σχολές θα κινηθούν σημαντικά προς τα κάτω.

Μεγάλη θα είναι η μείωση και στις οικονομικές σχολές αλλά και στις σχολές της πληροφορικής, όπου και εδώ τα μαθηματικά και τα ποσοστά άνω του 70% κάτω από τη βάση θα φέρουν σημαντική πτώση της βάσης εισαγωγής.

Στη φυσική οι αριστούχοι πολλαπλασιάστηκαν, όμως σε μαθηματικά και αρχαία οι υποψήφιοι σε ποσοστό 50% έγραψαν κάτω από τη βάση.

Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τις πολυτεχνικές σχολές (λόγω φυσικής) προς τα επάνω (με εξαίρεση τις σχολές υψηλής ζήτησης), ακόμη και 1.000 μονάδες υπολογίζεται ότι θα είναι οι άνοδος των βάσεων.

Σε ό,τι αφορά στις σχολές ψυχολογίας και κοινωνιολογίας της Αθήνας αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων, ενώ ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης πολλά περισσότερα (ακόμη και 1.000) θα είναι τα μόρια που θα απαιτηθούν φέτος για την εισαγωγή σε σχολές όπως η οδοντιατρική, η κτηνιατρική ή τα ΤΕΙ των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Μετά από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων - Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 από το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους, να υπολογίσουν τα μόρια τους και κατά προσέγγιση, να υπολογίσουν σε ποιες σχολές μπορούν να στοχεύσουν στο μηχανογραφικό τους σε σχέση με τις βάσεις του 2015.

 

newsbomb


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα