Πανελλαδικές 2016: Σειρά παίρνουν την Τρίτη, 31 Μαΐου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται την Τρίτη για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ενώ οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων θα επιστρέψουν στα εξεταστικά κέντρα για τελευταία μέρα την Τετάρτη.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, η τρίτη εβδομάδα των εξετάσεων θα αρχίσει με τα μαθήματα Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ και Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών.

Επίσης την Τρίτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στα μαθήματα Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων, Φυτική Παραγωγή και Στοιχεία Αιματολογίας-Αιμοδοσίας.

Για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων που δίνουν με το νέο σύστημα, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας.

Την ίδια ημέρα θα ολοκληρωθούν και οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα, με την εξέταση σε μαθήματα κατεύθυνσης (Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλου Πληροφορικής και Υπηρεσιών και Χημεία-Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής).

Ακόμα, το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι στις επαναληπτικές εξετάσεις των Πανελλαδικών μπορούν να συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι εξετάζονται με το νέο σύστημα, αλλά δεν είχαν δηλώσει τέταρτο μάθημα που συμπληρώνει την Ομάδα Προσανατολισμού.

Αυτό αφορά το μάθημα των Λατινικών (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Βιολογία και τα Μαθηματικά (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), καθώς επίσης και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Έτσι, στην περίπτωση που υποψήφιοι προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 8 Ιουνίου χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα