Πανελλαδικές 2016: Βατά τα θέματα σε Χημεία και Λατινικά. Εκτιμήσεις, λύσεις

Στη Χημεία και τα Λατινικά εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι που δίνουν με το νέο σύστημα (ομάδες προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών) και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα (θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης).

Στη Χημεία τα θέματα κρίνονται μέτριας δυσκολίας, ενώ καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης χωρίς πάντως να είναι μεγάλης έκτασης. Βατά, όπως σχεδόν κάθε χρόνο εξάλλου, κρίνονται και τα θέματα των Λατινικών τα οποία δίνουν συνήθως και υψηλές βαθμολογίες στους υποψηφίους των θεωρητικών σχολών.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με τη Βιολογία Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα, ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, η τρίτη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει την Τρίτη, 31 Μαΐου, με τα μαθήματα: Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ και Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών.

Την ίδια ημέρα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων, Φυτική Παραγωγή και Στοιχεία Αιματολογίας-Αιμοδοσίας.

Διαβάστε εδώ τα θέματα στο μάθημα της Χημείας

Διαβάστε εδώ τα θέματα στο μάθημα των Λατινικών

Χημεία

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

alfavita

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα