Πανελλήνιες 2016: Χημεία Θέματα και απαντήσεις

Στην μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται και σήμερα οι μαθητές.

Οι  υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο και το παλιό σύστημα θα εξεταστούν σήμερα Δευτέρα, στα Λατινικά και τη Χημεία.

Το madata.gr για άλλη μια χρονιά στο πλευρό των μαθητών, θα  ανακοινώσει άμεσα και έγκυρα τα θέματα λίγο μετά τις 10:00.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Λατινικά Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Χημεία Ο.Π. Θετικών Σπουδών ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δείτε εδώ τα θέματα

Για τα θέματα Χημείας Ημερήσιων ΓΕΛ Νέου Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Χημείας Εσπερινών ΓΕΛ Νέου Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Χημείας Ημερήσιων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Χημείας Εσπερινών ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Λατινικών Ημερήσιων ΓΕΛ Νέου Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Λατινικών Εσπερινών ΓΕΛ Νέου Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Λατινικών Ημερήσιων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα Λατινικών Εσπερινών ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Την Τρίτη 31-5, οι μαθητές των ημερήσιων ΕΠΑΛ (νέο σύστημα) διαγωνίζονται στα μαθήματα Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ και Αρχές επεξεργασίας τροφίμων - ποτών.

Οι υποψήφιοι  των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα α΄) και των μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα β΄) με το παλαιό σύστημα θα εξεταστούν στα ίδια μαθήματα, καθώς και στη φυτική παραγωγή και τα στοιχεία αιματολογίας-αιμοδοσίας.

Στους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα της Χημείας, δίνονται τέσσερα (4) θέματα που έχουν την παρακάτω μορφή:

α) Το πρώτο θέμα αποτελείται από ερωτήσεις, με τις οποίες ελέγχεται η γνώση της θεωρίας σε όσο το δυνατόν ευρύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης.

β) Το δεύτερο θέμα αποτελείται από ερωτήσεις, με τις οποίες ελέγχεται η κατανόηση της θεωρίας και η κριτική ικανότητα των υποψηφίων και συγχρόνως οι νοητικές δεξιότητες που απέκτησαν κατά την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων ή άλλων δραστηριοτήτων που έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος.

γ) Το τρίτο θέμα αποτελείται από μία άσκηση εφαρμογής της θεωρίας, η οποία απαιτεί ικανότητα συνδυασμού και σύνθεσης εννοιών, θεωριών, τύπων, νόμων και αρχών. Η άσκηση μπορεί να αναλύεται σε επιμέρους ερωτήματα.

δ) Το τέταρτο θέμα αποτελείται από ένα πρόβλημα ή μία άσκηση, που απαιτούν ικανότητα συνδυασμού και σύνθεσης γνώσεων, αλλά και την ανάπτυξη στρατηγικής για τη διαδικασία επίλυσής του. Το πρόβλημα αυτό ή η άσκηση μπορεί να αναλύονται σε επιμέρους ερωτήματα.

Η βαθμολογία κατανέμεται ανά είκοσι πέντε (25) μονάδες στο καθένα από τα τέσσερα θέματα.

Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις. Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα