Πανελλαδικές 2016: Ξήλωσαν την επιτροπή 10 μέρες πριν τις εξετάσεις

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και οι σύμβουλοί του θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ολοκλήρωση της εξαιρετικά δύσκολης διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν 103.402 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Με στόχο να τοποθετήσουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και «ημετέρους», όπως αναφέρει η "Καθημερινή", «ξήλωσαν» την πλειονότητα των μελών της περυσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), παραβαίνοντας τον όρο της μερικής ανανέωσης που ετηρείτο εδώ και δεκαετίες, ώστε η εμπειρία των παλιών να είναι το εχέγγυο για ομαλές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το «ξήλωμα» της παλιάς ΚΕΕ είναι σχεδόν πλήρες, τακτική που δεν υιοθετείται, καθώς η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτείται η εμπειρία των παλιών μελών, που μπορεί να σώσει από λάθη.

Η ριζική αλλαγή της ΚΕΕ εγκυμονεί κινδύνους», ανέφερε στην "Καθημερινή" στέλεχος του υπουργείου με εικοσαετή θητεία στη διοργάνωση των Πανελλαδικών. Για τα μέλη της ΚΕΕ αναζητήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες περιοχές της χώρας και οι θέσεις έκλεισαν μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα