Χωρίς εξετάσεις η εισαγωγή στα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια

Χωρίς εξετάσεις ήδη από φέτος θα γίνεται η εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια. Στη θέση αυτή εμμένει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βάζουν βέτο στην κατάργηση των εξετάσεων.

Για το θέμα θα γίνει σήμερα συνάντηση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη με τη Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ). Η κατάργηση των εξετάσεων θα γίνει με πολυνομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμιστούν τα επείγοντα θέματα στους τομείς του υπερυπουργείου (π.χ. κατάργηση Συμβουλίων ΑΕΙ, θέματα πολιτισμού κ.ά.).

Ειδικότερα, όπως εξήγησε χθες στην Καθημερινή η κ. Ξουλίδου, το θέμα της κατάργησης των εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να επανεξετασθεί. Η άποψη αυτή συνάδει και με την αρχική θέση που είχε διατυπώσει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, αναφέροντας ότι δεν πρέπει να γίνονται αλλαγές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Κουράκης ανέφερε χθες στην Καθημερινή ότι η θέση περί κατάργησης της εξετάσεων για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ) είναι πολιτική, καθώς «δεν είναι δυνατόν 12χρονοι μαθητές να υποβάλλονται σε εντατικά μαθήματα προετοιμασίας για να συμμετάσχουν σε εξετάσεις εισαγωγής σε σχολείο της επόμενης, υποχρεωτικής βαθμίδας. Όσο για τις εξετάσεις από το Γυμνάσιο στο Λύκειο είναι αδιανόητο 15χρονα να περνούν από δοκιμασία που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη βίαιη εξώθησή τους από το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν».

Η ΔΕΠΠΣ έχει ζητήσει με επιστολή της από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαδικασία των εξετάσεων. Στην επιστολή η ΔΕΠΠΣ θεωρεί αναγκαία μία συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να συζητηθεί ο προγραμματισμός, ενώ ενημερώνει τον κ. Μπαλτά ότι «σε κάθε περίπτωση οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεσή σας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα