Αλλαγές σε διδακτέα ύλη και σχολικά συγγράμματα

Σε αλλαγές, ενδεχομένως και ριζικές, σε διδακτέα ύλη και σχολικά συγγράμματα αναμένεται να προχωρήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα το υπουργείο Παιδείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης έχει προαναγγείλλει από την Τρίτη, πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής- τις αλλαγές αυτές και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.

Τα ζητήματα αυτά συζήτησε το πρωί της Πέμπτης με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου.

Παραμένουν στο πρόγραμμα σπουδών τα Θρησκευτικά

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο Τάσος Κουράκης τόνισε στη συνομιλία του με την Σταυρούλα Ξουλίδου ότι έχει κατατεθεί καμία πρόταση για αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος που παραμένει υποχρεωτικό, όπως άλλωστε και οι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται για τη διευκόλυνση των αλλόθρησκων μαθητών.

Επίσης εξετάστηκε η αναζήτηση εκπαιδευτικών «οδών» ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα της διδασκαλίας τους, σε κάποιο άλλο μάθημα.

Κατα τη συνάντηση τονίστηκε και πάλι η πρόθεση της ηγεσίας του υπουρείου Παιδείας για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α' και Β' Λυκείου, αλλά και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με στόχο την διασφάλιση της ισονομίας και η δίκαιης αντιμετώπισης τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα