Καταλήψεις παντού! Ψηφίζουν οι φοιτητές κόντρα στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες

Για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συνελεύσεις καθώς αντιδρούν στην πρόταση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της οποίας θα αποφασίζουν οι φοιτητές  για όλα τα θέματα
Ένα νέο κύμα καταλήψεων ξεκίνησε μετά την πρόταση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές  προκειμένου να αποφασίζουν  για καταλήψεις αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα με τη συμμετοχή μεγαλύτερης μερίδας φοιτητών.

Μετά την κατάληψη  της Κοσμητείας των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής σε κατάληψη  βρίσκεται από χθες το βράδυ και η Νομική σχολή έως την Παρασκευή ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το πρωί της Πέμπτης φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τετάρτη, πάντως στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς οι οποίοι ζήτησαν από  τα μέλη της Συγκλήτου να καταδικάσουν την πρόταση Φορτσάκη. Όταν ο πρύτανης Γ. Γκόλιας αρνήθηκε η συνεδρίαση διακόπηκε και οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας.

Σε ανακοίνωση πάντως για την κατάληψη που εξέδωσε η πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου τονίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές «έχουν επανειληµµένα αποδείξει ότι είναι ανοικτές στον ακαδηµαϊκό διάλογο που διασφαλίζει την δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης των απόψεων όλων των πλευρών. Είναι επίσης αντίθετες σε οποιεσδήποτε ενέργειες εξωθούν µε διαφόρους τρόπους στη λήψη µέτρων που δεν ταιριάζουν µε την ακαδηµαϊκή παράδοση και δεοντολογία του Ιδρύµατος. Δεν µπορούν όµως να παρακολουθούν µε απάθεια ενέργειες που εµποδίζουν  την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύµατος και την ελεύθερη και δηµοκρατική λειτουργία των ακαδηµαϊκών του οργάνων».

Χθες πάντως  η ΔΑΠ σε ανακοίνωσή της  καταγγέλλει ότι φοιτητές των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) «επιτέθηκαν χθες απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο θυρωρείο της Νομικής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα