Το Υπουργείο Παιδείας ψάχνει για εθελοντές δασκάλους!

Είσαι άνεργος καθηγητής, δάσκαλος και περιμένεις διορισμό; Να η ευκαιρία! Την προσφέρει τώρα ο Υπουργός Παιδείας σε όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Φυσικά και χωρίς αμοιβή αλλά το κέρδος, έξυπνα επιλεγμένο: Τα μόρια που θα τους φέρουν πιο ψηλά στους πίνακες κατάταξης όταν και αν γίνουν προσλήψεις.

"Απευθύνομαι στον ανώνυμο εκπαιδευτικό" λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
"Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο το πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; προσπαθώ κατ' αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν οι προσλήψεις",  αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους να μην εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.

Φαίνεται πως παρόλο που το υπουργείο προχώρησε σε πάγωμα των συνταξιοδοτήσεων και στην ανάκληση των αποσπάσεων, τα κενά δεν καλύπτονται. Και έτσι, αναζητούνται εθελοντές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα