Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τι έγινε σήμερα στη συνεδρίαση της συγκλήτου;

Να πάρει θέση για τα σημερινά επεισόδια στη συνεδρίαση της συγκλήτου του πανεπιστημίου Αθηνών καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελάκης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Καταδικάζει ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ την σημερινή εισβολή στην συνεδρίαση της Συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών;», αναφέρει το «τιτίβισμα» του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Να συμμετέχουν στην συνεδρίαση της συγκλήτου του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν οι φοιτητές, όπως δήλωσε ο Πάρης Λαυτσής, εκπρόσωπος των φοιτητών, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Εμείς επιδιώκουμε από τους φοιτητικούς μας συλλόγους να βρισκόμαστε παρόντες στην σύγκλητο, να τοποθετηθούμε και να ακούσουμε τι έχουν να πουν», είπε ο κ. Λαυτσής.

Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αντώνης Καλοκαιρινός, κατηγόρησε τους φοιτητές πως δεν επιτρέπουν στα μέλη της συγκλήτου να τοποθετηθούν.

«Μιλάνε συνεχώς. Δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Πρόθεση τους είναι να παραμείνουν στην σύγκλητο, αυτό δεν μπορεί να γίνει», τονίζει ο κ. Καλοκαιρινός.

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου έπειτα από την «έφοδο» φοιτητών στην αίθουσα, όπου πραγματοποιείτο η συνεδρίαση, που είχε ως αποτέλεσμα και την «ομηρία» του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολα άρχισαν λίγο μετά τις εννιά το πρωί όταν περίπου 40 φοιτητές εισήλθαν στον χώρο όπου βρισκόταν ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Συγκλήτου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Μάλιστα οι φοιτητές απέκλεισαν την έξοδο μη επιτρέποντας στον Πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών και τα υπόλοιπα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Ο κ. Φορτσάκης έκανε λόγο για παράνομη παρακράτηση και ζήτησε από τους φοιτητές να ανοίξουν την πόρτα. «Μας έχουν αποκλείσει στο κτίριο και δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

Τα μέλη της Συγκλήτου παρέμειναν αποκλεισμένα επί περίπου μία ώρα στην αίθουσα, από τους φοιτητές που ζητούσαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση με το αίτημα να εκπροσωπηθούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις. Αντίθετα, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ.Φορτσάκης, είχε ζητήσει να συμμετάσχουν ένας ή δύο φοιτητές προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους για τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν, με κυριότερα αυτά της φύλαξης των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών.

Πάντως, οι φοιτητές αριστερών παρατάξεων διαμαρτύρονται για τον νέο τρόπο λειτουργίας που θέλουν να καθιερώσουν στα ΑΕΙ οι ηγεσίες τους. Ενδεικτικά, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φοιτητές έχουν προγραμματίσει σήμερα (11 π.μ. στα γραφεία του ΕΛΚΕ) εκδήλωση κατά της διενέργειας διαγωνισμού για ανάθεση της φύλαξης σε εταιρεία securtity.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα