Παγώνουν οι συνταξιοδοτήσεις για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Τα κενά στα σχολεία, σύμφωνα με το υπουργείο είναι 500, κατά τους εκπαιδευτικούς ξεπερνούν τα 1.000. Όπως και να 'χει τα κενά υπάρχουν και για να καλυφθούν είτε θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, είτε να παγώσουν οι συνταξιοδοτήσεις.

Χρήματα δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει ούτε ευρώ στα ταμεία και έτσι δεν μπορούν να γίνουν επιπλέον προσλήψεις. Κάπως έτσι γίνεται μονόδρομος το πάγωμα των συνταξιοδοτήσεων. Το πάγωμα αφορά περίπου 300 αιτήσεις για συνταξιοδότηση που έγιναν ως τις 31/8/2014.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα οι εκπαιδευτικοί είναι η μόνη κατηγορία εργαζομένων που για να φύγουν για σύνταξη πρέπει να το κάνουν μέσα σε προκαθορισμένα όρια. «Δημιουργούμενα επιπλέον κενά δεν μπορώ να καλύψω και άρα μόνο για περιπτώσεις ασθένειας βαρύτατης που προέκυψε τώρα, π.χ. ένα ατύχημα αυτοκινητικό, κάτι άλλο. Ολα τα άλλα δεν θα τα υπογράψω. Να είχαν κάνει οι άνθρωποι το αίτημά τους πριν από τις 31 Αυγούστου. Θα ψάξω σε αυτές ασθένεια που προέκυψε από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά και εάν κάτι τέτοιο ισχύει, προφανώς δεν θα είμαστε ανάλγητοι και άδικοι, αλλά για τις υπόλοιπες δεν θα υπογράψω» τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα