Λοβέρδος: Σε άλλες χώρες δε βασανίζουν ως το βράδυ παιδιά 8 ετών

Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά η συζήτηση για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τις οποίες είχε εξαγγείλει, όπως έγραψε το news.gr, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας. Θα συγκληθούν όλα τα συμβούλια της παιδείας, όπως το Εθνικό Συμβούλιο, το ΣΕΠΟΠ και τα συμβούλια που υπάρχουν είτε στο ΙΕΠ είτε στο υπουργείο Παιδείας. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ανέφερε στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος, ο στόχος είναι να καταλήξουν τον Ιανουάριο σε αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι αλλαγές στη στοιχειώδη εκπαίδευση θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα και μέχρι το Φεβρουάριο το Υπουργείο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι κάτι που δεν ακουμπάει πολύ στην επικοινωνιακή πολιτική και την επικοινωνία, μα που είναι το άλφα και το ωμέγα για την εκπαίδευση. Εκεί –συγχωρήστε μου το ρήμα- χτίζονται, διαμορφώνονται οι χαρακτήρες των νέων ανθρώπων, των νέων Ελλήνων. Εκεί πρέπει να προσέξουμε”.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θεωρεί την πρωτοβάθμια την πιο σοβαρή βαθμίδα εκπαίδευσης,  ενώ μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι δεν απασχολεί συχνά το Υπουργείο και καθορίζεται κι αυτή από τις ανάγκες πολλές φορές του εκπαιδευτικού πολιτικού και συνδικαλιστικού συστήματος, και όχι από τα παιδιά, με αποτέλεσμα παιδάκια οκτώ και εννέα ετών να φορτώνονται πληροφορίες που δεν μπορούν να εντάξουν πουθενά και να μη συμπαθούν το σχολείο – “για να μην πω να μισούν το σχολείο, γιατί αυτή είναι η κατάσταση. Χώρες με πολύ καλύτερα συστήματα δεν βασανίζουν τα παιδιά των οκτώ και των εννέα ετών μέχρι τις 10 το βράδυ”.

Με το θέμα των  αλλαγών στην πρωτοβάθμια, όπως προειπώθηκε, θα συγκληθούν όλα τα συμβούλια της εκπαίδευσης . “Αυτό είναι και το βασικό θέμα του σχεδίου νόμου. Δεν ξέρω αν είναι τέτοιο που να μπορεί να εγείρει μεγάλες αντιρρήσεις που να στηρίζουν πολύ επικριτικά λόγια. Δε μου φαίνεται. Κάποιος άλλος μπορεί να το κρίνει αλλιώς. Δικαίωμά του. Αλλά η λογική κρίνει τα επιχειρήματά μας, η αλληλουχία των επιχειρημάτων και το δέσιμό τους”, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα