Νέες αλλαγές στην τράπεζα θεμάτων και στην ύλη των Α και Β λυκείου

Ως θετική χαρακτηρίζει ο Α. Δερμετζόπουλος την λειτουργία της τράπεζας θεμάτων και σημειώνει πως παλεύει με το χρόνο για να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφθούν πάση θυσία. Μιλάμε για συνολικά 22.000 ελλείψεις μαζί με άλλες 7.500 συνταξιοδοτημένων εκπαιδευτικών. Ο υπουργός σημειώνει πως θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές καθηγητές.

Για το σχεδιασμό για την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων για την νέα σχολική χρονιά, καθώς και για τα πόσα θέματα θα υπάρχουν ανά μάθημα, ο υπουργός λέει:

"Η λειτουργία της από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κρίνεται ως απολύτως θετική και τη στηρίζουμε ως μέτρο. Στόχος της Τράπεζας θεμάτων είναι να λειτουργεί ως "οδηγός" για τον εκπαιδευτικό, προκειμένου να ολοκληρώνει έγκαιρα μέσα στο σχολικό έτος τη διδακτέα ύλη. Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Τράπεζα Θεμάτων θα εμπλουτισθεί με υλικό και για τη Β λυκείου, ωστόσο μπορεί να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση της ύλης και ενδεχομένως σε μείωση της στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου".

Ι κ. Δερμετζόπουλος συγχρόνως υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να συγχέεται η τράπεζα θέματος με τη σχολική αποτυχία, αφού με τις αλλαγές (τροπολογία) που έγιναν βελτιώθηκαν οι όροι προαγωγής και θεραπεύτηκαν οι αρχικές δυσλειτουργίες. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών έγινε δικαιότερο.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα