Μαθητές 500 σχολείων της χώρας επιστρέφουν στα θρανία...

Να επιστρέψουν νωρίτερα στα θρανία καλούνται οι μαθητές 500 σχολείων της χώρας, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να μειώσει τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, για να αναπληρωθούν διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων.

Αναλυτικά οι κατάλογοι με τα σχολεία τα οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν αύριο, έχουν αναρτηθεί ανά περιφέρεια, στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ

Η απόφαση του υπουργείου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των καθηγητών, με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει για αύριο τρίωρες στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8 - 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί  τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Συμεών Κεδίκογλου: Σε πειθαρχικό έλεγχο όσοι απουσιάσουν από τα μαθήματα αναπλήρωσης

Μήνυμα προς τους καθηγητές, έστειλε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού STAR, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Δήλωσε πως όσοι επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο.

Ο κ. Κεδίκογλου, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, κατηγορώντας τον πως άσκησε «επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις», την οποία όπως είπε, εξαργυρώνει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα