minedu.gov.gr: Ανακοινώνονται την Πέμπτη 28 Αυγούστου οι βάσεις 2014

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους δόθηκε σήμερα  δια στόματος του υπουργού παιδείας  και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου. Ανακοινώθηκε επίσημα! Αύριο Πέμπτη 28 Αυγούστου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης.

Β. Επίσης την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.

Που θα κινηθούν οι Βάσεις

Όλα δείχνουν ότι οι βάσεις 2014 θα αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται και στα όρια εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών υπήρξε αύξηση των αριστούχων. Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των βάσεων στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου και ιδιαίτερα στις Νομικές και τις Φιλολογίες.

Η άνοδος, λόγω των καλών επιδόσεων, θεωρείται δεδομένη τόσο στις υψηλόβαθμες όσο και τις μεσαίες σχολές, όπου οι εκτιμήσεις για τις δεύτερες κάνουν λόγο για αύξηση ακόμη και 700 μορίων. Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δημιούργησαν μια δεξαμενή αριστούχων, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν εκτός λόγω των περιορισμένων θέσεων.


Στο 2ο επιστημονικό πεδίο η μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές των θετικών επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας), ενώ αντιστοίχως αύξηση θα υπάρξει και στις ιατρικές σχολές (3ο επιστημονικό πεδίο), με την Ιατρική της Αθήνας να εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τα 19.100 μόρια (18.916 μόρια πέρυσι από 19.170 το 2012).

Μικτή καταγράφεται η εικόνα στο 4ο επιστημονικό πεδίο στις πολυτεχνικές σχολές, όπου οι βάσεις θα κινηθούν ανάλογα με τη ζήτηση. Στα τμήματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως είναι αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν πολύ καλές στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής.

Ανάλογη αναμένεται να είναι και η πορεία των ορίων εισαγωγής στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου, με τις βάσεις των υψηλόβαθμων σχολών να παρουσιάζουν αύξηση και εκείνες των τμημάτων που έχουν χαμηλή ζήτηση να υποχωρούν.

Βάσεις 2014: Άνοδος για τους υποψήφιους από ΕΠΑΛ

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα