Βάσεις 2014: Στα ύψη λόγω μετεγγραφών, 200 έως 800 μόρια οι περιζήτητες

Περισσότερο από πιθανό είναι το ενδεχόμενο να τρελάνουν τους υπολογισμούς και να διαψεύσουν οποιαδήποτε εκτίμηση για τα αναμενόμενα μόρια σχολών και τμημάτων οι μετεγγραφές.

 

Η απελευθέρωση των μετεγγραφών έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις βάσεις των πανεπιστημιακών σχολών, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα περιφερειακών ιδρυμάτων να βλέπουν τη ζήτησή τους να χτυπά «κόκκινο».

 

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένονται αυξήσεις έως 200 μορίων στις νομικές σχολές, μικρότερες αυξήσεις στη Φιλολογία αλλά και πτώση έως 300 μόρια στις Παιδαγωγικές σχολές.

 

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μεγάλη αύξηση (άνω των 900 μορίων) στις μαθηματικές σχολές, ενώ ανάλογη θα είναι η άνοδος και στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικές και Χημεία.

 

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο έως 700 μόρια θα ανέβουν οι ιατρικές σχολές, έως 600 μόρια η Οδοντιατρική, ενώ ανάλογες θα είναι οι αυξήσεις στις βάσεις και των σχολών Φαρμακευτικής.

 

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο η άνοδος στους Χημικούς Μηχανικούς φθάνουν έως τα 800 μόρια, ενώ 200 με 300 μόρια αναμένεται να ανέβουν οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών. Έως 800 μόρια, εξάλλου, αναμένεται να ανέβουν οι Μηχανολόγοι-Μηχανικοί, με τις στρατιωτικές σχολές να κινούνται στα περσινά επίπεδα.

 

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο, τέλος, μικρή άνοδο θα σημειώσουν η Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά και οι αστυνομικές σχολές, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών.

 

Δείτε αναλυτικά στοιχεία στους πίνακες που ακολουθούν:

image1β.jpg

image1 - Copy.jpg

image2.jpg

image3.jpg

image3 - Copy.jpg

Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα